Barley malt quality with usage of foliar nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43910926" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43910926 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2017" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2017</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita zrna sladovnického ječmene při uplatnění mimokořenové výživy
Original language description
Můžeme konstatovat, že kvalitu zrna ječmene nejvíce ovlivňoval přípravek NanoFYT Si, který pozitivně působil na celkový výnos, zvyšoval podíl předního zrna a přispíval i k vyššímu obsahu škrobu. Listové hnojivo K-Gel mělo zase vliv na lepší využití hnojiv UREAstabil + AmisaN a přispívalo tak k vyšším výnosům i k lepší kvalitě zrna. Neztratil se ani přípravek N-FENOL MIX, který podpořil především výnos a obsah škrobu v zrnu. I přesto, že výsledky pokusu byly do značné míry ovlivněny průběhem povětrnosti, měla mimokořenová výživa na výnos i kvalitu produkce zpravidla příznivý vliv. Pozitivně byly ovlivněny především kvalitativní parametry zrna.
Czech name
Kvalita zrna sladovnického ječmene při uplatnění mimokořenové výživy
Czech description
Můžeme konstatovat, že kvalitu zrna ječmene nejvíce ovlivňoval přípravek NanoFYT Si, který pozitivně působil na celkový výnos, zvyšoval podíl předního zrna a přispíval i k vyššímu obsahu škrobu. Listové hnojivo K-Gel mělo zase vliv na lepší využití hnojiv UREAstabil + AmisaN a přispívalo tak k vyšším výnosům i k lepší kvalitě zrna. Neztratil se ani přípravek N-FENOL MIX, který podpořil především výnos a obsah škrobu v zrnu. I přesto, že výsledky pokusu byly do značné míry ovlivněny průběhem povětrnosti, měla mimokořenová výživa na výnos i kvalitu produkce zpravidla příznivý vliv. Pozitivně byly ovlivněny především kvalitativní parametry zrna.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-479-7
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
8
Pages from-to
190-197
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2017
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—