Determination of biologically active substances (phytohormones) in barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43914316" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43914316 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení biologicky aktivních látek (fytohormonů) v ječmeni
Original language description
Kvantifikace přirozených růstových regulátorů rostlin konkrétně jednotlivých bioaktivních cytokininů, ACC (1-aminocyklopropan-1-karboxylová kyselina, prekurzor ethylenu) a ABA (kyselina abscisová) v obilkách ječmene byla optimalizována použitím extrakčních a purifikačních postupů (iontoměničová chromatografie a chromatografie na reverzní fázi) a kombinovaných instrumentálních (GC a / nebo HPLC) a imunoanalytických technik (ELISA, RIA) s vysokou detekční citlivostí (pg / 50 ml). Uvedená metodika umožňuje analýzu velkého počtu vzorků. Metodika je určena k analýze obsahu bioaktivních fytohormonálních látek v produktech určených k výrobě potravin z obilovin a ve vzorcích rostlin potenciálně vhodných pro další šlechtění.
Czech name
Stanovení biologicky aktivních látek (fytohormonů) v ječmeni
Czech description
Kvantifikace přirozených růstových regulátorů rostlin konkrétně jednotlivých bioaktivních cytokininů, ACC (1-aminocyklopropan-1-karboxylová kyselina, prekurzor ethylenu) a ABA (kyselina abscisová) v obilkách ječmene byla optimalizována použitím extrakčních a purifikačních postupů (iontoměničová chromatografie a chromatografie na reverzní fázi) a kombinovaných instrumentálních (GC a / nebo HPLC) a imunoanalytických technik (ELISA, RIA) s vysokou detekční citlivostí (pg / 50 ml). Uvedená metodika umožňuje analýzu velkého počtu vzorků. Metodika je určena k analýze obsahu bioaktivních fytohormonálních látek v produktech určených k výrobě potravin z obilovin a ve vzorcích rostlin potenciálně vhodných pro další šlechtění.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
978-80-7509-552-7
Regulation ID
3658/2018 - 17221
Technical parameters
Metodika je vydána v tištěné podobě, má přiděleno ISBN 978-80-7509-552-7. Číslo osvědčení o certifikaci 3658/2018 - 17221.
Economical parameters
Předpokládané ekonomické přínosy – úspora nákladů při analýze – cena 100 – 500 Kč za vzorek bez opakování, při pořízení nezbytného vybavení by byla částka v několika milionech Kč.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17,110 00, Praha 1
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů