All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of potato tubers weight on their chemical composition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915514" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915514 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv hmotnosti hlíz brambor na jejich chemické složení

  • Original language description

    U odrůd brambor Gala, Noblesse, Milva, Marabel, Sunita, Antonia, Julinka ze sklizně r. 2017 bylo provedeno třídění na velikostní frakce o hmotnosti LESS-THAN OR EQUAL TO 80 g, 81 - 160 g, 161 - 240 g, &gt; 240 g. Byly stanoveny obsah škrobu, sušina hlíz a v sušině pak obsah N, K, Ca, Mg. Nejvyšší průměrný obsah škrobu byl stanoven u odrůdy Noblesse (16,6 %) a nejnižší u odrůdy Gala (12,04 %). Nejvyšší škrobnatost u frakce LESS-THAN OR EQUAL TO 80 g byla stanovena u odrůd Milva, Marabel, Sunita a Antonia. U odrůdy Gala, Noblesse a Julinka byla nejvyšší škrobnatost stanovena až u frakce &gt; 240 g. U hlíz odrůdy Noblesse &gt; 240 g byla stanovena nejvyšší škrobnatost (19,44 %). Nejvyšší průměrnou škrobnatost (14,86 %) vykazovaly hlízy hmotnosti LESS-THAN OR EQUAL TO 80 g, nejnižší pak byla u frakce 81 - 160 g (13,45 %). Nejvyšší obsah dusíku v sušině hlíz byl stanoven u hlíz (161 - 240 g) odrůdy Gala a nejnižší u frakce &gt; 240 g odrůdy Noblesse (1,43 %). Odrůda Gala se vyznačovala v průměru nejvyšším obsahem K, Ca i Mg.

  • Czech name

    Vliv hmotnosti hlíz brambor na jejich chemické složení

  • Czech description

    U odrůd brambor Gala, Noblesse, Milva, Marabel, Sunita, Antonia, Julinka ze sklizně r. 2017 bylo provedeno třídění na velikostní frakce o hmotnosti LESS-THAN OR EQUAL TO 80 g, 81 - 160 g, 161 - 240 g, &gt; 240 g. Byly stanoveny obsah škrobu, sušina hlíz a v sušině pak obsah N, K, Ca, Mg. Nejvyšší průměrný obsah škrobu byl stanoven u odrůdy Noblesse (16,6 %) a nejnižší u odrůdy Gala (12,04 %). Nejvyšší škrobnatost u frakce LESS-THAN OR EQUAL TO 80 g byla stanovena u odrůd Milva, Marabel, Sunita a Antonia. U odrůdy Gala, Noblesse a Julinka byla nejvyšší škrobnatost stanovena až u frakce &gt; 240 g. U hlíz odrůdy Noblesse &gt; 240 g byla stanovena nejvyšší škrobnatost (19,44 %). Nejvyšší průměrnou škrobnatost (14,86 %) vykazovaly hlízy hmotnosti LESS-THAN OR EQUAL TO 80 g, nejnižší pak byla u frakce 81 - 160 g (13,45 %). Nejvyšší obsah dusíku v sušině hlíz byl stanoven u hlíz (161 - 240 g) odrůdy Gala a nejnižší u frakce &gt; 240 g odrůdy Noblesse (1,43 %). Odrůda Gala se vyznačovala v průměru nejvyšším obsahem K, Ca i Mg.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-653-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    202-209

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 6, 2019

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article