Ordinary pastry with the addition of malt blossom
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918162" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918162 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034253.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034253.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Běžné pečivo s přídavkem sladového květu
Original language description
Předkládaný vynález se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem sladového květu s významným obsahem bílkovin (až 29,3 %), minerálních látek (až 6,3 %), vlákniny (13,4 %) vitaminů a enzymů. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky byl přidán sladový květ na úrovni 5-ti hmotnostních dílů. Začlenění sladového květu do pekařských výrobků, konkrétně běžného pečiva, bylo zkoumáno z hlediska nutričních a senzorických vlastností. Využití sladového květu jako hlavního přísunu potravinářské přísady zvyšuje nutriční i tržní hodnotu tohoto vedlejšího produktu, čímž roste jeho hospodářský potenciál.
Czech name
Běžné pečivo s přídavkem sladového květu
Czech description
Předkládaný vynález se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem sladového květu s významným obsahem bílkovin (až 29,3 %), minerálních látek (až 6,3 %), vlákniny (13,4 %) vitaminů a enzymů. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky byl přidán sladový květ na úrovni 5-ti hmotnostních dílů. Začlenění sladového květu do pekařských výrobků, konkrétně běžného pečiva, bylo zkoumáno z hlediska nutričních a senzorických vlastností. Využití sladového květu jako hlavního přísunu potravinářské přísady zvyšuje nutriční i tržní hodnotu tohoto vedlejšího produktu, čímž roste jeho hospodářský potenciál.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
34253
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence