All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Ordinary pastry with the addition of malt blossom

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918162" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918162 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034253.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034253.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Běžné pečivo s přídavkem sladového květu

  • Original language description

    Předkládaný vynález se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem sladového květu s významným obsahem bílkovin (až 29,3 %), minerálních látek (až 6,3 %), vlákniny (13,4 %) vitaminů a enzymů. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky byl přidán sladový květ na úrovni 5-ti hmotnostních dílů. Začlenění sladového květu do pekařských výrobků, konkrétně běžného pečiva, bylo zkoumáno z hlediska nutričních a senzorických vlastností. Využití sladového květu jako hlavního přísunu potravinářské přísady zvyšuje nutriční i tržní hodnotu tohoto vedlejšího produktu, čímž roste jeho hospodářský potenciál.

  • Czech name

    Běžné pečivo s přídavkem sladového květu

  • Czech description

    Předkládaný vynález se týká běžného pečiva (rohlík, veka, raženka a jiné) vyrobeného z pšeničné mouky s přídavkem sladového květu s významným obsahem bílkovin (až 29,3 %), minerálních látek (až 6,3 %), vlákniny (13,4 %) vitaminů a enzymů. Ke 100 hmotnostním dílům pšeničné mouky byl přidán sladový květ na úrovni 5-ti hmotnostních dílů. Začlenění sladového květu do pekařských výrobků, konkrétně běžného pečiva, bylo zkoumáno z hlediska nutričních a senzorických vlastností. Využití sladového květu jako hlavního přísunu potravinářské přísady zvyšuje nutriční i tržní hodnotu tohoto vedlejšího produktu, čímž roste jeho hospodářský potenciál.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    34253

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence