Production of acid-coagulated cheese using non-traditional coagulants and their influence on the quality indicators
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43919416" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43919416 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výroba kysele sráženého sýra pomocí netradičních srážedel a jejich vliv na výsledné jakostní ukazatele
Original language description
Cílem tohoto experimentu byla výroba kysele sráženého sýra s pomocí netradičních srážedel. Jako netradiční srážedla byly použity tvaroh polotučný, tvaroh odtučněný, jogurt a ocet kvasný lihový, kterým byl vysrážený sýr ze sušeného mléka. U všech vzorků byla stanovena výtěžnost sýřeniny a objem syrovátky. Dále byl u každého vzorku stanoven obsah bílkovin, tuku, pH, SH a sušiny. U všech vzorků byla provedena senzorická analýza. Analýza zahrnovala barvu, vůni, chuť, texturu, konzistenci a celkový vzhled. Největší objem odkapané syrovátky byl zjištěn u vzorku vyrobeného ze sušeného mléka, největší výtěžnost sýřeniny byla zjištěna u vzorku č.1 sráženého pomocí polotučného tvarohu při 90 oC.
Czech name
Výroba kysele sráženého sýra pomocí netradičních srážedel a jejich vliv na výsledné jakostní ukazatele
Czech description
Cílem tohoto experimentu byla výroba kysele sráženého sýra s pomocí netradičních srážedel. Jako netradiční srážedla byly použity tvaroh polotučný, tvaroh odtučněný, jogurt a ocet kvasný lihový, kterým byl vysrážený sýr ze sušeného mléka. U všech vzorků byla stanovena výtěžnost sýřeniny a objem syrovátky. Dále byl u každého vzorku stanoven obsah bílkovin, tuku, pH, SH a sušiny. U všech vzorků byla provedena senzorická analýza. Analýza zahrnovala barvu, vůni, chuť, texturu, konzistenci a celkový vzhled. Největší objem odkapané syrovátky byl zjištěn u vzorku vyrobeného ze sušeného mléka, největší výtěžnost sýřeniny byla zjištěna u vzorku č.1 sráženého pomocí polotučného tvarohu při 90 oC.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-785-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
602-609
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 2, 2021
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—