All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production of acid-coagulated cheese using non-traditional coagulants and their influence on the quality indicators

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43919416" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43919416 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výroba kysele sráženého sýra pomocí netradičních srážedel a jejich vliv na výsledné jakostní ukazatele

  • Original language description

    Cílem tohoto experimentu byla výroba kysele sráženého sýra s pomocí netradičních srážedel. Jako netradiční srážedla byly použity tvaroh polotučný, tvaroh odtučněný, jogurt a ocet kvasný lihový, kterým byl vysrážený sýr ze sušeného mléka. U všech vzorků byla stanovena výtěžnost sýřeniny a objem syrovátky. Dále byl u každého vzorku stanoven obsah bílkovin, tuku, pH, SH a sušiny. U všech vzorků byla provedena senzorická analýza. Analýza zahrnovala barvu, vůni, chuť, texturu, konzistenci a celkový vzhled. Největší objem odkapané syrovátky byl zjištěn u vzorku vyrobeného ze sušeného mléka, největší výtěžnost sýřeniny byla zjištěna u vzorku č.1 sráženého pomocí polotučného tvarohu při 90 oC.

  • Czech name

    Výroba kysele sráženého sýra pomocí netradičních srážedel a jejich vliv na výsledné jakostní ukazatele

  • Czech description

    Cílem tohoto experimentu byla výroba kysele sráženého sýra s pomocí netradičních srážedel. Jako netradiční srážedla byly použity tvaroh polotučný, tvaroh odtučněný, jogurt a ocet kvasný lihový, kterým byl vysrážený sýr ze sušeného mléka. U všech vzorků byla stanovena výtěžnost sýřeniny a objem syrovátky. Dále byl u každého vzorku stanoven obsah bílkovin, tuku, pH, SH a sušiny. U všech vzorků byla provedena senzorická analýza. Analýza zahrnovala barvu, vůni, chuť, texturu, konzistenci a celkový vzhled. Největší objem odkapané syrovátky byl zjištěn u vzorku vyrobeného ze sušeného mléka, největší výtěžnost sýřeniny byla zjištěna u vzorku č.1 sráženého pomocí polotučného tvarohu při 90 oC.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    602-609

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 2, 2021

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article