Cottage cheese with increased amount of whey proteins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA74" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA74 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvaroh se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin
Original language description
Technologie tvarohu se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro výrobu tvarohu obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, zákys bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 % až 5 % hmotn. a zbytek do 100 % hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % tukuprosté sušiny, dále obsahuje 0,5 až 5 % hmotn. minerálních látek mléčného původu a dále obsahuje zákys probiotického kmene Enterococcus faecium v dávce 0,2 až 5 % hmotn. a dále obsahuje zákys v dávce 0,1 až 5 % hmotn. protektivního kmene CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis s produkcí nisinu.U tvarohu podle tohoto technického řešení se pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti bílkovin syrovátky. Tvaroh se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.
Czech name
Tvaroh se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin
Czech description
Technologie tvarohu se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro výrobu tvarohu obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, zákys bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 % až 5 % hmotn. a zbytek do 100 % hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % tukuprosté sušiny, dále obsahuje 0,5 až 5 % hmotn. minerálních látek mléčného původu a dále obsahuje zákys probiotického kmene Enterococcus faecium v dávce 0,2 až 5 % hmotn. a dále obsahuje zákys v dávce 0,1 až 5 % hmotn. protektivního kmene CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis s produkcí nisinu.U tvarohu podle tohoto technického řešení se pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti bílkovin syrovátky. Tvaroh se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Tvaroh
Numerical identification
—
Technical parameters
Druhým vlastníkem výsledku je Mlékárna Olešnice RMD (IČO: 48911020). Technologie uplatněna v Mlékárně Olešnice RMD,IČO: 489 11 020, licenční smlouva uzavřena 15.12.2014
Economical parameters
předpokládá se roční úspora 3 420 000 Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—