All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Akawi cheese containing whey proteins

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA47" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA47 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027682.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027682.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin

  • Original language description

    Podstata technického řešení sýr akawi s obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro přípravu sýra akawi obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, dále obsahuje zákys mezofilních bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 až 5% hmot., dále obsahuje protektivní kmen CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis přidaný v mléčném zákysu v množství 3% hmotn. v denzitě 106 a zbytek do 100% hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % hmotn. tukuprosté sušiny. Sýr akawi dále obsahuje ?-3 nenasycené mastné kyseliny v množství 0,5% hmotn.. K největším přednostem sýra akawi podle tohoto technického řešení patří to, že se zvýší zdravotní benefit výrobku. Dále se ve výrobku pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti syrovátky. Důležitýje i ekonomický přínos pro výrobce.Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.

  • Czech name

    Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin

  • Czech description

    Podstata technického řešení sýr akawi s obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro přípravu sýra akawi obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, dále obsahuje zákys mezofilních bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 až 5% hmot., dále obsahuje protektivní kmen CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis přidaný v mléčném zákysu v množství 3% hmotn. v denzitě 106 a zbytek do 100% hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % hmotn. tukuprosté sušiny. Sýr akawi dále obsahuje ?-3 nenasycené mastné kyseliny v množství 0,5% hmotn.. K největším přednostem sýra akawi podle tohoto technického řešení patří to, že se zvýší zdravotní benefit výrobku. Dále se ve výrobku pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti syrovátky. Důležitýje i ekonomický přínos pro výrobce.Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    27682

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,Mlékárna Olešnice, RMD

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence