Akawi cheese containing whey proteins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA71" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA71 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin
Original language description
Technologie sýru akawi s obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro přípravu sýra akawi obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, dále obsahuje zákys mezofilních bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 až 5% hmot., dále obsahuje protektivní kmen CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis přidaný v mléčném zákysu v množství 3% hmotn. v denzitě 106 a zbytek do 100% hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % hmotn. tukuprosté sušiny. Sýr akawi dále obsahuje ?-3 nenasycené mastné kyseliny v množství 0,5% hmotn.. K největším přednostem sýra akawi podle tohoto technického řešení patří to, že se zvýší zdravotní benefit výrobku. Dále se ve výrobku pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti syrovátky. Důležitý je i ekonomickýpřínos pro výrobce.Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.
Czech name
Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin
Czech description
Technologie sýru akawi s obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro přípravu sýra akawi obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, dále obsahuje zákys mezofilních bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 až 5% hmot., dále obsahuje protektivní kmen CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis přidaný v mléčném zákysu v množství 3% hmotn. v denzitě 106 a zbytek do 100% hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % hmotn. tukuprosté sušiny. Sýr akawi dále obsahuje ?-3 nenasycené mastné kyseliny v množství 0,5% hmotn.. K největším přednostem sýra akawi podle tohoto technického řešení patří to, že se zvýší zdravotní benefit výrobku. Dále se ve výrobku pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti syrovátky. Důležitý je i ekonomickýpřínos pro výrobce.Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Akawi
Numerical identification
—
Technical parameters
Druhým vlastníkem výsledku je Mlékárna Olešnice RMD (IČO: 48911020). Technologie uplatněna v Mlékárně Olešnice RMD, IČO: 489 11 020, licenční smlouva uzavřena 15.12.2014
Economical parameters
předpokládá se roční úspora 1600000 Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Mlékárna Olešnice RMD
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—