Sensory evaluation of fresh cheese produced by coagulation with flavored vinegars and lactic acid
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921590" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921590 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/978-80-7509-828-3" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/978-80-7509-828-3</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická analýza čerstvých sýrů vyrobených srážením ochucenými octy a kyselinou mléčnou
Original language description
Cílem této práce byla výroba kysele srážených sýrů pomocí ochucených octů a kyseliny mléčné. U všech vzorků byla stanovena hodnota pH, obsah tuku, bílkovin a sušiny. Následně byla u všech vzorků provedena senzorická analýza, ve které byla hodnocena barva, vůně chuť, textura a celkový dojem. Nejlépe hodnocený z hlediska senzorické analýzy byl vzorek srážený sedmi-bylinným octem. Z hlediska fyzikálně-chemických vlastností měl nevyšší obsah bílkovin a tuku vzorek srážený octem balsamico s příchutí malina.
Czech name
Senzorická analýza čerstvých sýrů vyrobených srážením ochucenými octy a kyselinou mléčnou
Czech description
Cílem této práce byla výroba kysele srážených sýrů pomocí ochucených octů a kyseliny mléčné. U všech vzorků byla stanovena hodnota pH, obsah tuku, bílkovin a sušiny. Následně byla u všech vzorků provedena senzorická analýza, ve které byla hodnocena barva, vůně chuť, textura a celkový dojem. Nejlépe hodnocený z hlediska senzorické analýzy byl vzorek srážený sedmi-bylinným octem. Z hlediska fyzikálně-chemických vlastností měl nevyšší obsah bílkovin a tuku vzorek srážený octem balsamico s příchutí malina.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-828-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
419-426
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2022
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—