All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sausage mixture with the addition of European beaver meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921624" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921624 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49777513:23210/14:43923805 RIV/62156489:43410/22:43921624

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského

  • Original language description

    Podstata technického řešení je ve zpracování masa bobra evropského do masného výrobku směsi pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského, pro další tepelné zpracování pro splnění požadavků zdravotní nezávadnosti a dalších požadavků na potravinářský výrobek s cílem využít maso odlovených bobrů na základě výjimky. Tato situace nebyla v minulosti řešena, v současnosti je třeba vytvořit model splňující, jak zákonné požadavky související s chráněným druhem živočicha, tak souvislosti s udržitelností a eliminací rizika plynoucí z konzumace. Masný výrobek tepelně opracovaný splňuje základní požadavky na bezpečnost (food safety) a snižuje na minimum případné riziko při neodborném zpracování masa do masného výrobku. Zároveň umožňuje využít a efektivně zpracovat surovinu podle zásad udržitelnosti, aby nebylo tělo bobra posuzováno jako materiál určený k likvidaci a zneškodněno v souladu s legislativou.

  • Czech name

    Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského

  • Czech description

    Podstata technického řešení je ve zpracování masa bobra evropského do masného výrobku směsi pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského, pro další tepelné zpracování pro splnění požadavků zdravotní nezávadnosti a dalších požadavků na potravinářský výrobek s cílem využít maso odlovených bobrů na základě výjimky. Tato situace nebyla v minulosti řešena, v současnosti je třeba vytvořit model splňující, jak zákonné požadavky související s chráněným druhem živočicha, tak souvislosti s udržitelností a eliminací rizika plynoucí z konzumace. Masný výrobek tepelně opracovaný splňuje základní požadavky na bezpečnost (food safety) a snižuje na minimum případné riziko při neodborném zpracování masa do masného výrobku. Zároveň umožňuje využít a efektivně zpracovat surovinu podle zásad udržitelnosti, aby nebylo tělo bobra posuzováno jako materiál určený k likvidaci a zneškodněno v souladu s legislativou.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    36164

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence