Sausage mixture with the addition of European beaver meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921624" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921624 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/49777513:23210/14:43923805 RIV/62156489:43410/22:43921624
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského
Original language description
Podstata technického řešení je ve zpracování masa bobra evropského do masného výrobku směsi pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského, pro další tepelné zpracování pro splnění požadavků zdravotní nezávadnosti a dalších požadavků na potravinářský výrobek s cílem využít maso odlovených bobrů na základě výjimky. Tato situace nebyla v minulosti řešena, v současnosti je třeba vytvořit model splňující, jak zákonné požadavky související s chráněným druhem živočicha, tak souvislosti s udržitelností a eliminací rizika plynoucí z konzumace. Masný výrobek tepelně opracovaný splňuje základní požadavky na bezpečnost (food safety) a snižuje na minimum případné riziko při neodborném zpracování masa do masného výrobku. Zároveň umožňuje využít a efektivně zpracovat surovinu podle zásad udržitelnosti, aby nebylo tělo bobra posuzováno jako materiál určený k likvidaci a zneškodněno v souladu s legislativou.
Czech name
Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského
Czech description
Podstata technického řešení je ve zpracování masa bobra evropského do masného výrobku směsi pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského, pro další tepelné zpracování pro splnění požadavků zdravotní nezávadnosti a dalších požadavků na potravinářský výrobek s cílem využít maso odlovených bobrů na základě výjimky. Tato situace nebyla v minulosti řešena, v současnosti je třeba vytvořit model splňující, jak zákonné požadavky související s chráněným druhem živočicha, tak souvislosti s udržitelností a eliminací rizika plynoucí z konzumace. Masný výrobek tepelně opracovaný splňuje základní požadavky na bezpečnost (food safety) a snižuje na minimum případné riziko při neodborném zpracování masa do masného výrobku. Zároveň umožňuje využít a efektivně zpracovat surovinu podle zásad udržitelnosti, aby nebylo tělo bobra posuzováno jako materiál určený k likvidaci a zneškodněno v souladu s legislativou.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
36164
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence