Degradability of maize starch regards various harvest and conservation technologies
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200018" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200018 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Degradovatelnost kukuřičného škrobu z pohledu různých technologií sklizně a konzervace
Original language description
V práci byl sledován vliv různé technologie sklizně silážní kukuřice, doby skladování siláží a úprav zrna na úroveň degradovatelnosti škrobu v bachoru píštělovaných volků. Hodnocení bylo provedeno ve dvou periodách, 2 a 8 hodin po nakrmení, Z výsledků vyplývá, že nejvyšší degradovatelnost škrobu byla u kukuřiš¨čné siláže s obsahem sušiny ca 32 % po 1 měsíčním skladování (73 %), zatímco u siláží z palic kukuřice se degradovatelnost škrobu pohybovala v rozmezí 54 47 %. Hodnota degradovatelnosti škrobu kukuřičných siláží klesá s dobou s dobou skladování. Degradovatelnost škrobu kukuřičného zrna je ovlivněna jeho úpravou. Vyšší degradovatelnost je u jemně šrotovaného zrna (46 %), než u zrna drceného (42 %).
Czech name
Degradovatelnost kukuřičného škrobu z pohledu různých technologií sklizně a konzervace
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Pěstování kukuřice a výroba kukuřičné siláže
ISBN
80-7157-411-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—