All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400005" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400005 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase

  • Original language description

    Závislost obsahu celkových lipidů, cholesterolu a 15 mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině na živé hmotnosti dosažené ve 42 dnech byla sledována u 54 kuřecích brojlerů (ROSS 208) krmených komerční krmnou směsí. Obsah celkových lipidů se v prsní istehenní svalovině s rostoucí intenzitou růstu zvyšoval (P<0,05). Koncentrace cholesterolu v celkových lipidech s rostoucí živou hmotností kuřat průkazně (P<0,01) klesala. Podíl kyseliny arachidonové klesal (P<0,05) v obou tkáních při neměnícím se poměru kyseliny linolové. Naopak při průkazném nárůstu (P<0,05) procenta kyseliny alfa-linolénové se obsah MK řady n3 neměnil. Poměr n6/n3 polynenasycených MK (PUFA) se s rostoucí hmotností kuřat zvyšoval (P<0,01) v prsní i stehenní svalovině. Tento poměr bylve stehenní svalovině průkazně (P<0,01) vyšší (13,5) ve srovnání s prsní svalovinou (7,6).

  • Czech name

    Vliv intenzity růstu na obsah mastných kyselin a cholesterolu v kuřecím mase

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA525%2F97%2F0095" target="_blank" >GA525/97/0095: Dependence of cholesterol, fatty acid, total lipid and protein content in chicken meat on grown intensity and nutrient ratio in the diet</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1999

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výroba drůbežího masa

  • ISBN

    80-7157-380-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    MZLU, Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article