Changes of nutritive value goat's colostrum during the first 72 hours after birth
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400011" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400011 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu
Original language description
U koz plemene hnědá krátkosrstá na 2. a vyšší laktaci byly sledovány změny ve složení mleziva od 2 do 72 hod. po porodu. Byly studovány změny: celkového obsahu dusíku, dusíkatých látek - hrubá bílkovina, kasein, sérové bílkoviny, močovina, aminokyselinové složení, tuku, laktózy, vápníku a pH. U všech aminokyselin došlo v časovém období mezi 2 až 12 hod. po porodu k výraznému poklesu jejich obsahu (10-72%). U neesenciálních aminokyselin (NEAA) se v daném časovém období pohyboval pokles v rozpětí 27,2-82,1% u esenciálních aminokyselin (EAA) v rozpětí 8,9-84,8% a sumy Cys2+Met v rozpětí 41-59%.
Czech name
Změny nutriční hodnoty kozího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
III. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-85114-63-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
VFU, Brno
Place of publication
VFU, Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—