GSR Management in Protection of Cultural Heritage in China: Artistic Processing of Sugar
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F21%3A43919379" target="_blank" >RIV/62156489:43310/21:43919379 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216224:14560/21:00121161
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/79-84.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/79-84.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
GSR management ochrany kulturního dědictví v Číně: umělecké zpracování cukru
Original language description
Příspěvek se věnuje GSR managementu při ochraně nehmotného kulturního dědictví v současné Číně. Hlavním tématem je tzv. umělecké zpracování cukru, což je řemeslná technika vyučovaná jen v určitých oblastech Číny. Konkrétně se jedná o techniky: malování, tahání a foukání cukru. Autoři postupují metodou analýzy oficiálních mezinárodních a národních čínských dokumentů či reportů. Řemeslné techniky zpracování cukru jsou v současnosti zapsány na šesti čínských regionálních seznamech ochrany. Unikátnost těchto uměleckých technik má význam nejen pro čínskou kulturu, kvůli čemuž usiluje o zařazení na seznam UNESCO, ale projevuje se také v dalších socio-ekonomických souvislostech. Protože se jedná o jedinečné řemeslo spojující cukrovarnictví s uměním, autoři na základě vlastního výzkumu doporučují zařadit ochranu uměleckého zpracování cukru na seznam UNESCO.
Czech name
GSR management ochrany kulturního dědictví v Číně: umělecké zpracování cukru
Czech description
Příspěvek se věnuje GSR managementu při ochraně nehmotného kulturního dědictví v současné Číně. Hlavním tématem je tzv. umělecké zpracování cukru, což je řemeslná technika vyučovaná jen v určitých oblastech Číny. Konkrétně se jedná o techniky: malování, tahání a foukání cukru. Autoři postupují metodou analýzy oficiálních mezinárodních a národních čínských dokumentů či reportů. Řemeslné techniky zpracování cukru jsou v současnosti zapsány na šesti čínských regionálních seznamech ochrany. Unikátnost těchto uměleckých technik má význam nejen pro čínskou kulturu, kvůli čemuž usiluje o zařazení na seznam UNESCO, ale projevuje se také v dalších socio-ekonomických souvislostech. Protože se jedná o jedinečné řemeslo spojující cukrovarnictví s uměním, autoři na základě vlastního výzkumu doporučují zařadit ochranu uměleckého zpracování cukru na seznam UNESCO.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50204 - Business and management
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
137
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
79-84
UT code for WoS article
000621492200008
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85102192174