All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

GSR Management in Protection of Cultural Heritage in China: Artistic Processing of Sugar

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F21%3A43919379" target="_blank" >RIV/62156489:43310/21:43919379 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216224:14560/21:00121161

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/79-84.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/79-84.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    GSR management ochrany kulturního dědictví v Číně: umělecké zpracování cukru

  • Original language description

    Příspěvek se věnuje GSR managementu při ochraně nehmotného kulturního dědictví v současné Číně. Hlavním tématem je tzv. umělecké zpracování cukru, což je řemeslná technika vyučovaná jen v určitých oblastech Číny. Konkrétně se jedná o techniky: malování, tahání a foukání cukru. Autoři postupují metodou analýzy oficiálních mezinárodních a národních čínských dokumentů či reportů. Řemeslné techniky zpracování cukru jsou v současnosti zapsány na šesti čínských regionálních seznamech ochrany. Unikátnost těchto uměleckých technik má význam nejen pro čínskou kulturu, kvůli čemuž usiluje o zařazení na seznam UNESCO, ale projevuje se také v dalších socio-ekonomických souvislostech. Protože se jedná o jedinečné řemeslo spojující cukrovarnictví s uměním, autoři na základě vlastního výzkumu doporučují zařadit ochranu uměleckého zpracování cukru na seznam UNESCO.

  • Czech name

    GSR management ochrany kulturního dědictví v Číně: umělecké zpracování cukru

  • Czech description

    Příspěvek se věnuje GSR managementu při ochraně nehmotného kulturního dědictví v současné Číně. Hlavním tématem je tzv. umělecké zpracování cukru, což je řemeslná technika vyučovaná jen v určitých oblastech Číny. Konkrétně se jedná o techniky: malování, tahání a foukání cukru. Autoři postupují metodou analýzy oficiálních mezinárodních a národních čínských dokumentů či reportů. Řemeslné techniky zpracování cukru jsou v současnosti zapsány na šesti čínských regionálních seznamech ochrany. Unikátnost těchto uměleckých technik má význam nejen pro čínskou kulturu, kvůli čemuž usiluje o zařazení na seznam UNESCO, ale projevuje se také v dalších socio-ekonomických souvislostech. Protože se jedná o jedinečné řemeslo spojující cukrovarnictví s uměním, autoři na základě vlastního výzkumu doporučují zařadit ochranu uměleckého zpracování cukru na seznam UNESCO.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50204 - Business and management

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    137

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    79-84

  • UT code for WoS article

    000621492200008

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85102192174