Effect of ULO atmosphere for peach fruit quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003763" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003763 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Účinek ULO atmosféry na jakost broskví.
Original language description
Účinná plynná směs je nástrojem pro rozšířené skladovatelnosti broskví. Vysoký obsah CO2 nebo nízký obsah O2 způsobuje anaerobní metabolismus , což se projeví vyšším obsah obou metabolitů. Vysoká produkce ethanolu a acetaldehydu nastává v anaerobních podmínkách ( 0,2 % O2 v atmosféře). Ztráty na hmotnosti jsou výrazně ovlivněny plynnou směsí, neboť kontrolní plody ukazovaly vyšší ztráty než ty, které byly uloženy v ULO a anaerobních podmínkách.
Czech name
Účinek ULO atmosféry na jakost broskví.
Czech description
Účinná plynná směs je nástrojem pro rozšířené skladovatelnosti broskví. Vysoký obsah CO2 nebo nízký obsah O2 způsobuje anaerobní metabolismus , což se projeví vyšším obsah obou metabolitů. Vysoká produkce ethanolu a acetaldehydu nastává v anaerobních podmínkách ( 0,2 % O2 v atmosféře). Ztráty na hmotnosti jsou výrazně ovlivněny plynnou směsí, neboť kontrolní plody ukazovaly vyšší ztráty než ty, které byly uloženy v ULO a anaerobních podmínkách.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení XXXI. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-753-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
12-12
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Neuveden
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—