All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00007579" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00007579 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine

  • Original language description

    For determination anti-oxidative capacity solution was select method, when were generation hydroxyl radical in overplus thermic catalyze reaction peroxide hydrogen, eventually photochemical response. Hydroxyl radicals were identified and assigned methodspin catchment (spin Trapping EPR). Optimal method for identification and determination hydroxyl radical is spectroscopy electron paramagnetic resonance (EPR).Were processed grape variety Saint laurent 8 maceration technique, that are in presents best using and in manufacturing profession discussion. For all technological variants were utilization grape from same harvest, areas.These samples were analyzing on content all polyphenolic, resveratrol, gallic acid, catechin, epicatechin and measured anti-oxidative capacity.

  • Czech name

    Vliv technologie výroby vína na antioxidační kapacitu červených vín

  • Czech description

    Pro stanovení antioxidační kapacity roztoků byla zvolena metoda, kdy byly generovány hydroxylové radikály v přebytku termickou katalyzovanou reakcí peroxidu vodíku, případně fotochemickou reakcí. Hydroxylové radikály byly identifikovány a stanoveny metodou spinového záchytu (Spin Trapping EPR). Optimální metodou pro identifikaci a stanovení hydroxylových radikálů je spektroskopie elektronové paramagnetické resonance (EPR). Byly zpracovány hrozny odrůdy Svatovavřinecké 8 maceračními postupy, které jsouvsoučasnosti nejvíce používány a ve zpracovatelské praxi diskutovány. Pro všechny technologické varianty byly použity hrozny ze stejné sklizně, oblasti a vinohradnické trati. Tyto vzorky byly analyzovány na obsahy veškerých polyfenolů, resveratrolu, k. gallové, katechinu, epikatechinu a měřena antioxidační kapacita.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QD1155" target="_blank" >QD1155: The influence of grape-vine and technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vitamins 2005 - Targeted Nutritional Therapy

  • ISBN

    80-7194-748-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    39-39

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice, Czech Republic

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article