Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00007579" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00007579 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine
Original language description
For determination anti-oxidative capacity solution was select method, when were generation hydroxyl radical in overplus thermic catalyze reaction peroxide hydrogen, eventually photochemical response. Hydroxyl radicals were identified and assigned methodspin catchment (spin Trapping EPR). Optimal method for identification and determination hydroxyl radical is spectroscopy electron paramagnetic resonance (EPR).Were processed grape variety Saint laurent 8 maceration technique, that are in presents best using and in manufacturing profession discussion. For all technological variants were utilization grape from same harvest, areas.These samples were analyzing on content all polyphenolic, resveratrol, gallic acid, catechin, epicatechin and measured anti-oxidative capacity.
Czech name
Vliv technologie výroby vína na antioxidační kapacitu červených vín
Czech description
Pro stanovení antioxidační kapacity roztoků byla zvolena metoda, kdy byly generovány hydroxylové radikály v přebytku termickou katalyzovanou reakcí peroxidu vodíku, případně fotochemickou reakcí. Hydroxylové radikály byly identifikovány a stanoveny metodou spinového záchytu (Spin Trapping EPR). Optimální metodou pro identifikaci a stanovení hydroxylových radikálů je spektroskopie elektronové paramagnetické resonance (EPR). Byly zpracovány hrozny odrůdy Svatovavřinecké 8 maceračními postupy, které jsouvsoučasnosti nejvíce používány a ve zpracovatelské praxi diskutovány. Pro všechny technologické varianty byly použity hrozny ze stejné sklizně, oblasti a vinohradnické trati. Tyto vzorky byly analyzovány na obsahy veškerých polyfenolů, resveratrolu, k. gallové, katechinu, epikatechinu a měřena antioxidační kapacita.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD1155" target="_blank" >QD1155: The influence of grape-vine and technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Vitamins 2005 - Targeted Nutritional Therapy
ISBN
80-7194-748-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
39-39
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice, Czech Republic
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—