All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Post-harvest quality of apricot fruits

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00102657" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00102657 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jakost meruněk po sklizni

  • Original language description

    V rámci výzkumného záměru byla hodnocena kvalita plodů meruněk těsně před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická a novošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněnyv chladírně v teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. U plodů byla hodnocena barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah veškerých kyselin,obsah kyseliny jablečné a citrónové. V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.

  • Czech name

    Jakost meruněk po sklizni

  • Czech description

    V rámci výzkumného záměru byla hodnocena kvalita plodů meruněk těsně před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická a novošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněnyv chladírně v teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. U plodů byla hodnocena barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah veškerých kyselin,obsah kyseliny jablečné a citrónové. V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    80-7157-930-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    16-16

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Mar 8, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article