Post-harvest quality of apricot fruits
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00102657" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00102657 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jakost meruněk po sklizni
Original language description
V rámci výzkumného záměru byla hodnocena kvalita plodů meruněk těsně před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická a novošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněnyv chladírně v teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. U plodů byla hodnocena barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah veškerých kyselin,obsah kyseliny jablečné a citrónové. V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.
Czech name
Jakost meruněk po sklizni
Czech description
V rámci výzkumného záměru byla hodnocena kvalita plodů meruněk těsně před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická a novošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněnyv chladírně v teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. U plodů byla hodnocena barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah veškerých kyselin,obsah kyseliny jablečné a citrónové. V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-930-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
16-16
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
MZLU v Brně
Event date
Mar 8, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—