Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00102671" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00102671 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits
Original language description
Malic and citric acid levels in apricot fruits were measured just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations intotal. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured by HPLC. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures.
Czech name
Posklizňová dynamika kyseliny jablečné a citrónové v meruňkách
Czech description
Před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách byl měřen obsah kyseliny jablečné a citrónové v meruňkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická anovošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněny v chladírněv teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. Bylo hodnocen obsah veškerých kyselin titračně a obsah kyseliny jablečné a citrónové (stanovení pomocí HPLC). V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
INTERNATIONAL CONFERENCE OF PERSPECTIVES IN EUROPEAN FRUIT GROWING - Procceding
ISBN
80-7157-975-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
247-249
Publisher name
Ústav Ovocnictví
Place of publication
Ediční středisko MZLU v Brně
Event location
Lednice
Event date
Oct 18, 2006
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—