All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00102671" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00102671 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits

  • Original language description

    Malic and citric acid levels in apricot fruits were measured just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations intotal. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured by HPLC. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures.

  • Czech name

    Posklizňová dynamika kyseliny jablečné a citrónové v meruňkách

  • Czech description

    Před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách byl měřen obsah kyseliny jablečné a citrónové v meruňkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická anovošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněny v chladírněv teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. Bylo hodnocen obsah veškerých kyselin titračně a obsah kyseliny jablečné a citrónové (stanovení pomocí HPLC). V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    INTERNATIONAL CONFERENCE OF PERSPECTIVES IN EUROPEAN FRUIT GROWING - Procceding

  • ISBN

    80-7157-975-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    247-249

  • Publisher name

    Ústav Ovocnictví

  • Place of publication

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Event location

    Lednice

  • Event date

    Oct 18, 2006

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article