Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00094936" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00094936 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Storage of sweet cherries in low oxygen and high carbon dioxide atmospheres
Original language description
Acetaldehyde and ethanol are already present in detectable levels at the time of harvest, under aerobic conditions and in healthy, undamaged fruit. Both metaboIites can be detected, at different concentrations, in all cultivars. Several hours after harvest, the levels of acetaldehyde in cultivars Summit, Těchlovan and Kordia were 6.41, 9.78 and 22.00 mg/l, respectively. Both ethanol and acetaldehyde accumulate to significant levels in anaerobically stored cherries, particularly in atmospheres with highlevels of CO2, The highest levels of ethanol observed, after 31 days of exposure to anaerobic conditions, were in the cultivars Těchlovan (1,159 mg/l) and Summit (1,168 mg/l), both concentrations are are broadly similar. The metabolites decreased after areturn to aerobic conditions, but remained higher than the levels first observed. Sweet cherries stored in anaerobic conditions are also sensitive to the development of ofľ-Ravours in the first 24 hours after opening the storage box. The
Czech name
Vliv nízkého O2 a vysokého CO2 obsahu v okolní atmosféře skladovaných třešní na vznik anaerobních metabolitů a dalších znaků zrání
Czech description
V anaerobních podmínkách je v době sklizně ve zdravých a nepoškozených plodech stanovitelný obsah acetaldehydu a etanolu. Oba metabolity je možné určit v různých koncentracích u všech odrůd. Několik hodin po sklizni byl obsah acetaldehydu u odrůd Summit,Těchlovan a Kordia 6,41, 9,78 a 22,00 mg/l. K významnému nahromadění acetaldehydu a etanolu dochází v anaerobních podmínkách, a to především při vysoké koncentraci CO2. Po otevření skladovacích nádob 31. dne byl nejvyšší detekovaný obsah etanolu u odrůdy Těchlovan (1,159 mg/l) a u odrůdy Summit (1, 168 mg/l), přičemž obě koncentrace jsou srovnatelné. Při uložení plodů v aerobních podmínkách obsah etanolu postupně klesal, přesto však jeho hodnoty zůstaly vyšší než hodnoty původní. Třešně skladované v anaerobních podmínkách jsou velmi citlivé na vznik cizí příchutě, která se projevila v prvních 24 hodinách po otevření skladovacích nádob. Zpomalené zrání zavedením anaerobních podmínek se projevilo nejen zpomaleným měknutím plodů, ale byly
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58071" target="_blank" >1G58071: Integrated production of sweet and sour cherries.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Horticultural Science (Prague)
ISSN
0862-867X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
34
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
26-34
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—