The conception of low oxygen atmosphere by stored apples
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120779" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120779 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek
Original language description
Po ošetření plynnými směsmi pomalu zvyšuje obsah ethanolu, kterou jsou v řízené atmosféře než u ULO a RA atmosféře. Off-flavour nebyl detekovaný. Pevnost slupky v jablkách skladovaných ve vzduchu se zvyšovaly v druhém polovině skladování. Nejmenší kaženíplodů bylo pozorováno v ULO, ale vadnutí nebylo statisticky potvrzeno mezi plody uložené na vzduchu. Rozpustná sušina nebyla statisticky potvrzena. Nejméně poklesla titrační kyselost u odrůdy Golden Delicious. Skladování v časové závislosti ukazuje na rozdíly obsahu ethanolu, acetaldehydu a pevnosti slupky a dužniny.
Czech name
Koncepce nízkokyslíkaté atmosféry při skladování jablek
Czech description
Po ošetření plynnými směsmi pomalu zvyšuje obsah ethanolu, kterou jsou v řízené atmosféře než u ULO a RA atmosféře. Off-flavour nebyl detekovaný. Pevnost slupky v jablkách skladovaných ve vzduchu se zvyšovaly v druhém polovině skladování. Nejmenší kaženíplodů bylo pozorováno v ULO, ale vadnutí nebylo statisticky potvrzeno mezi plody uložené na vzduchu. Rozpustná sušina nebyla statisticky potvrzena. Nejméně poklesla titrační kyselost u odrůdy Golden Delicious. Skladování v časové závislosti ukazuje na rozdíly obsahu ethanolu, acetaldehydu a pevnosti slupky a dužniny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4116" target="_blank" >QF4116: Development of storable apple cultivars with resistance to storage diseases</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-157-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
—
Publisher name
Ediční středisko
Place of publication
MZLU v Brně
Event location
MZLU v Brně
Event date
Mar 5, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—