All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality assessment of two plum fruit cultivars stored in controlled atmosphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F11%3A00176055" target="_blank" >RIV/62156489:43510/11:00176055 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jakostní hodnocení dvou odrůd švestek skladovaných v řízené atmosféře

  • Original language description

    V upravených plynných směsích (FAN: 0,6 % O2 a 1 % CO2, CA: 1 % O2 a 10 % CO2, RA: 21% O2 a 0,03 % CO2) byly skladovány dvě odrůdy švestek ('Stanley' a 'Valjevka') po dobu 70 dnů. V termínech 20., 40. a 60. dnu následoval shelf life po dobu deseti dnů vteplotě 20 °C. Hodnoticími kritérii byly pevnost slupky, pevnost dužniny a tuhost, hmotnostní ztráty a mikrobiální napadení. Jakostní parametry byly hodnoceny subjektivně podle sestavené tabulky. Pevnost slupky byla rozdílná pro obě odrůdy a rychlost měknutí byla vyšší u odrůdy 'Valjevka'. Měknutí plodů bylo výrazně zpomaleno ve FAN a CA. Pevnost slupky plodů skladovaných v normální kyslíkaté atmosféře byla na konci skladování o 0,59 MPa ('Stanley') a 0,67 MPa ('Valjevka') nižší. Plody v CA atmosféře po70 dnech byly pevné s nehnědnoucí dužninou, také v oblasti stopky nebyly plody poškozeny hnědnutím. Mikrobní poškození na konci skladování nebylo žádné u odrůdy 'Stanley' v CA a FAN, v RA bylo 13,19 %. Nejvyšší mikrobiální napadení bylo

  • Czech name

    Jakostní hodnocení dvou odrůd švestek skladovaných v řízené atmosféře

  • Czech description

    V upravených plynných směsích (FAN: 0,6 % O2 a 1 % CO2, CA: 1 % O2 a 10 % CO2, RA: 21% O2 a 0,03 % CO2) byly skladovány dvě odrůdy švestek ('Stanley' a 'Valjevka') po dobu 70 dnů. V termínech 20., 40. a 60. dnu následoval shelf life po dobu deseti dnů vteplotě 20 °C. Hodnoticími kritérii byly pevnost slupky, pevnost dužniny a tuhost, hmotnostní ztráty a mikrobiální napadení. Jakostní parametry byly hodnoceny subjektivně podle sestavené tabulky. Pevnost slupky byla rozdílná pro obě odrůdy a rychlost měknutí byla vyšší u odrůdy 'Valjevka'. Měknutí plodů bylo výrazně zpomaleno ve FAN a CA. Pevnost slupky plodů skladovaných v normální kyslíkaté atmosféře byla na konci skladování o 0,59 MPa ('Stanley') a 0,67 MPa ('Valjevka') nižší. Plody v CA atmosféře po70 dnech byly pevné s nehnědnoucí dužninou, také v oblasti stopky nebyly plody poškozeny hnědnutím. Mikrobní poškození na konci skladování nebylo žádné u odrůdy 'Stanley' v CA a FAN, v RA bylo 13,19 %. Nejvyšší mikrobiální napadení bylo

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81235" target="_blank" >QH81235: Chosen problems in growing systems of plums extended by storing of fruits.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    10

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    70-72

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database