All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of controlled anaerobise by storage of sweet cherries fruit

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120793" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120793 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní

  • Original language description

    Produkce ethanolu v anaerobních podmínkách stoupá během skladování. Ethanol uvolňovaný z ULO a CA atmosféry se ambientní atmosféře hromadil jen v malých koncentracích, které byly o dva řády nižší než v anaerobních podmínkách. Koncentrace ethyl acetátu vprvních 10 dnech zůstávala stejná, protože se zastavila biosyntesa tohoto esteru v důsledku nedostatku kyslíku. Jakmile byly plody vystaveny plnému působení kyslíku dostavila se další produkce tohoto esteru. Ty samé kvantitativní vztahy se nalezly v koncentraci těchto sloučenin v ambientní atmosféře. Koncentrace ethyl acetátu byla ve stopách od 20 do 80 nl/l ve všech skladovacích režimech.

  • Czech name

    Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní

  • Czech description

    Produkce ethanolu v anaerobních podmínkách stoupá během skladování. Ethanol uvolňovaný z ULO a CA atmosféry se ambientní atmosféře hromadil jen v malých koncentracích, které byly o dva řády nižší než v anaerobních podmínkách. Koncentrace ethyl acetátu vprvních 10 dnech zůstávala stejná, protože se zastavila biosyntesa tohoto esteru v důsledku nedostatku kyslíku. Jakmile byly plody vystaveny plnému působení kyslíku dostavila se další produkce tohoto esteru. Ty samé kvantitativní vztahy se nalezly v koncentraci těchto sloučenin v ambientní atmosféře. Koncentrace ethyl acetátu byla ve stopách od 20 do 80 nl/l ve všech skladovacích režimech.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G58071" target="_blank" >1G58071: Integrated production of sweet and sour cherries.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-157-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Ediční středisko

  • Place of publication

    MZLU v Brně

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Mar 5, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article