The influence of controlled anaerobise by storage of sweet cherries fruit
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00120793" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00120793 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní
Original language description
Produkce ethanolu v anaerobních podmínkách stoupá během skladování. Ethanol uvolňovaný z ULO a CA atmosféry se ambientní atmosféře hromadil jen v malých koncentracích, které byly o dva řády nižší než v anaerobních podmínkách. Koncentrace ethyl acetátu vprvních 10 dnech zůstávala stejná, protože se zastavila biosyntesa tohoto esteru v důsledku nedostatku kyslíku. Jakmile byly plody vystaveny plnému působení kyslíku dostavila se další produkce tohoto esteru. Ty samé kvantitativní vztahy se nalezly v koncentraci těchto sloučenin v ambientní atmosféře. Koncentrace ethyl acetátu byla ve stopách od 20 do 80 nl/l ve všech skladovacích režimech.
Czech name
Účinek řízené anaerobiosy skladování třešní
Czech description
Produkce ethanolu v anaerobních podmínkách stoupá během skladování. Ethanol uvolňovaný z ULO a CA atmosféry se ambientní atmosféře hromadil jen v malých koncentracích, které byly o dva řády nižší než v anaerobních podmínkách. Koncentrace ethyl acetátu vprvních 10 dnech zůstávala stejná, protože se zastavila biosyntesa tohoto esteru v důsledku nedostatku kyslíku. Jakmile byly plody vystaveny plnému působení kyslíku dostavila se další produkce tohoto esteru. Ty samé kvantitativní vztahy se nalezly v koncentraci těchto sloučenin v ambientní atmosféře. Koncentrace ethyl acetátu byla ve stopách od 20 do 80 nl/l ve všech skladovacích režimech.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58071" target="_blank" >1G58071: Integrated production of sweet and sour cherries.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-157-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
—
Publisher name
Ediční středisko
Place of publication
MZLU v Brně
Event location
MZLU v Brně
Event date
Mar 5, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—