All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional value of apple juice made from some obsolete varieties during processing musts

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F11%3A00181882" target="_blank" >RIV/62156489:43510/11:00181882 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nutriční hodnota jablečné šťávy vybraných starých odrůd při zpracování na mošty

  • Original language description

    U šesti vybraných starších odrůd jabloní ('Bismarkovo', 'Gascoygneho šarlatové', 'Hammersteinovo', 'Ontario', 'Panenské české' a 'Strýmka'), pěstovaných v extenzivních sadech na Českomoravské vrchovině, byla zjišťována výtežnost šťávy při zpracování na mošty. Hodnocen byl dále obsah rozpustné sušiny a vitamínu C v čerstvé šťávě a po termosterilizaci. Nejvyšší výtěžnost byla dosažena u odrůdy 'Ontario', nejvyšší obsah rozpustné sušiny vykázala odrůda 'Panenské české'. Odrůda 'Strýmka' měla průkazně nejvyšší obsah vitamínu C a také u ní došlo k nejmenším ztrátám obou sledovaných složek po tepelné úpravě.

  • Czech name

    Nutriční hodnota jablečné šťávy vybraných starých odrůd při zpracování na mošty

  • Czech description

    U šesti vybraných starších odrůd jabloní ('Bismarkovo', 'Gascoygneho šarlatové', 'Hammersteinovo', 'Ontario', 'Panenské české' a 'Strýmka'), pěstovaných v extenzivních sadech na Českomoravské vrchovině, byla zjišťována výtežnost šťávy při zpracování na mošty. Hodnocen byl dále obsah rozpustné sušiny a vitamínu C v čerstvé šťávě a po termosterilizaci. Nejvyšší výtěžnost byla dosažena u odrůdy 'Ontario', nejvyšší obsah rozpustné sušiny vykázala odrůda 'Panenské české'. Odrůda 'Strýmka' měla průkazně nejvyšší obsah vitamínu C a také u ní došlo k nejmenším ztrátám obou sledovaných složek po tepelné úpravě.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    X

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    56-58

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database