Post-harvest ripening of sweet cherries cultivars (P. avium)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00228709" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00228709 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium)
Original language description
Plody třešní byly sklízeny v optimálním termínu sklizně a skladovány 7 dnů ve vzduchu. Dýchání bylo měřeno ve 20 °C u šesti plodů, u nichž byly hodnoty od 60 do 85 mg CO2/kg.h. Většina odrůd má klesající intenzitu dýchání. Organické kyseliny jsou v rozsahu 5,43 g/l kyseliny jablečné pro odrůdu New Moon pro odrůdu Regina je obsah 3,42 g/l. Obsah ostatních organických kyselin je o jeden řád nižší (kyselina citronová, vinná, jantarová a fumarová). Obsah cukrů je zastoupení glukózou, fruktózou a sorbitolem.Sacharóza není téměř zastoupena. Nalezly se malé rozdíly v odrůdách, které jsou v rozsahu 2,5 - 3,5 g/l. S výjimkou odrůdy Vanda je pevnost plodů klesající.
Czech name
Posklizňové dozrávání odrůd třešní (P. avium)
Czech description
Plody třešní byly sklízeny v optimálním termínu sklizně a skladovány 7 dnů ve vzduchu. Dýchání bylo měřeno ve 20 °C u šesti plodů, u nichž byly hodnoty od 60 do 85 mg CO2/kg.h. Většina odrůd má klesající intenzitu dýchání. Organické kyseliny jsou v rozsahu 5,43 g/l kyseliny jablečné pro odrůdu New Moon pro odrůdu Regina je obsah 3,42 g/l. Obsah ostatních organických kyselin je o jeden řád nižší (kyselina citronová, vinná, jantarová a fumarová). Obsah cukrů je zastoupení glukózou, fruktózou a sorbitolem.Sacharóza není téměř zastoupena. Nalezly se malé rozdíly v odrůdách, které jsou v rozsahu 2,5 - 3,5 g/l. S výjimkou odrůdy Vanda je pevnost plodů klesající.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210275" target="_blank" >QJ1210275: Solving of current problems of the sweat and sour cherry cultivation with commercial fruit quality focused on environmental favourable techniques</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
ISBN
978-80-7375-944-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
11
Pages from-to
171-181
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Mar 5, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—