Physiological disorders of apples caused by flesh browning
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912309" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912309 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fyziologické onemocnění jablek vyvolané hnědnutím dužniny
Original language description
V plodech jablek dochází během chladírenského skladování a uložení v řízené atmosféře k hnědnutí dužniny. Primárním faktorem vedoucí k hnědnutí dužniny a senescentnímu stárnutí je pozdní sklizeň a nadměrné skladování přezrálých jablek. Některé faktory vedoucí k ozřejmění hnědnutí dužniny sklizeň v pokročilé zralosti. Citlivost k vyššímu obsahu CO2 jsou v prvních týdnech skladování jako v normálně kyslíkaté atmosféře, tak také v řízené atmosféře. Citlivá jablka vůči hnědnutí dužniny jsou jablka skladovaná zejména v normálně kyslíkaté atmosféře. Postřiky vápenatými solemi pomáhají k redukci tohoto fyziologického onemocnění.
Czech name
Fyziologické onemocnění jablek vyvolané hnědnutím dužniny
Czech description
V plodech jablek dochází během chladírenského skladování a uložení v řízené atmosféře k hnědnutí dužniny. Primárním faktorem vedoucí k hnědnutí dužniny a senescentnímu stárnutí je pozdní sklizeň a nadměrné skladování přezrálých jablek. Některé faktory vedoucí k ozřejmění hnědnutí dužniny sklizeň v pokročilé zralosti. Citlivost k vyššímu obsahu CO2 jsou v prvních týdnech skladování jako v normálně kyslíkaté atmosféře, tak také v řízené atmosféře. Citlivá jablka vůči hnědnutí dužniny jsou jablka skladovaná zejména v normálně kyslíkaté atmosféře. Postřiky vápenatými solemi pomáhají k redukci tohoto fyziologického onemocnění.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vinař-sadař
ISSN
1804-3054
e-ISSN
—
Volume of the periodical
Neuveden
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
46-48
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—