Effect of calcium ions on the shelf life of apples fruit
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43912436" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43912436 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Účinek vápenatých iontů na skladovatenost jablek
Original language description
Vápník je jedním z důležitých nutrientů působících na kvality jablek. Mnohá fyziologická onemocnění jsou spojována s nízkou koncentrací vápníkového iontu. Bude-li vzrůstat obsah vápníku vede to ke zvýšení pevnosti plodu, potlačuje se zrání a předcházíse fyziologickým onemocněním, u nichž je vápník jejich příčinou. Intenzita akumulace vápenatých iontů je vyšší v první fázi vývoje plodu a klesá během druhé fáze, která je spojení s rychlým zvětšováním plodu. Vysoká rychlost v nízko transpirujících orgánech zvětšuje riziko, že obsah vápenatých iontů klesne pod kritickou hladinu. Hodnoty relativně malého vzrůstu v plodu může efektivně předcházet ekonomickým ztrátám vyvolaných fyziologickými onemocněními.
Czech name
Účinek vápenatých iontů na skladovatenost jablek
Czech description
Vápník je jedním z důležitých nutrientů působících na kvality jablek. Mnohá fyziologická onemocnění jsou spojována s nízkou koncentrací vápníkového iontu. Bude-li vzrůstat obsah vápníku vede to ke zvýšení pevnosti plodu, potlačuje se zrání a předcházíse fyziologickým onemocněním, u nichž je vápník jejich příčinou. Intenzita akumulace vápenatých iontů je vyšší v první fázi vývoje plodu a klesá během druhé fáze, která je spojení s rychlým zvětšováním plodu. Vysoká rychlost v nízko transpirujících orgánech zvětšuje riziko, že obsah vápenatých iontů klesne pod kritickou hladinu. Hodnoty relativně malého vzrůstu v plodu může efektivně předcházet ekonomickým ztrátám vyvolaných fyziologickými onemocněními.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vinař-sadař
ISSN
1804-3054
e-ISSN
—
Volume of the periodical
Neuveden
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
44-46
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—