Storage and processing of fruits
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914835" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914835 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Skladování a zpracování ovoce
Original language description
Hemibióza je přirozená schopnost stále živého, ale od mateřské rostliny odděleného plodu se bránit vnitřním a vnějším rozkladným procesům. Posklizňové nežádoucí změny v jakostních parametrech a ztráty čerstvého ovoce lze omezit chladírenským skladováním v optimální teplotě, vlhkosti a atmosféře vhodného složení. Čerstvé ovoce lze různými postupy zpracování převést do podoby řady nutričně a senzoricky odlišných produktů (kompotované, zmrazované a sušené ovoce, ovocné pomazánky či alkoholické a nealkoholické nápoje aj.). Průmyslově aplikované technologie zpracování ovoce zároveň využívají některého z konzervačních principů, který prodlouží uchovatelnost výrobku a zajistí jeho zdravotní nezávadnost.
Czech name
Skladování a zpracování ovoce
Czech description
Hemibióza je přirozená schopnost stále živého, ale od mateřské rostliny odděleného plodu se bránit vnitřním a vnějším rozkladným procesům. Posklizňové nežádoucí změny v jakostních parametrech a ztráty čerstvého ovoce lze omezit chladírenským skladováním v optimální teplotě, vlhkosti a atmosféře vhodného složení. Čerstvé ovoce lze různými postupy zpracování převést do podoby řady nutričně a senzoricky odlišných produktů (kompotované, zmrazované a sušené ovoce, ovocné pomazánky či alkoholické a nealkoholické nápoje aj.). Průmyslově aplikované technologie zpracování ovoce zároveň využívají některého z konzervačních principů, který prodlouží uchovatelnost výrobku a zajistí jeho zdravotní nezávadnost.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Ovocné kultury
ISBN
978-80-86726-86-1
Number of pages of the result
42
Pages from-to
196-237
Number of pages of the book
239
Publisher name
Profi Press s.r.o.
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—