All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Storage and processing of fruits

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914835" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914835 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Skladování a zpracování ovoce

  • Original language description

    Hemibióza je přirozená schopnost stále živého, ale od mateřské rostliny odděleného plodu se bránit vnitřním a vnějším rozkladným procesům. Posklizňové nežádoucí změny v jakostních parametrech a ztráty čerstvého ovoce lze omezit chladírenským skladováním v optimální teplotě, vlhkosti a atmosféře vhodného složení. Čerstvé ovoce lze různými postupy zpracování převést do podoby řady nutričně a senzoricky odlišných produktů (kompotované, zmrazované a sušené ovoce, ovocné pomazánky či alkoholické a nealkoholické nápoje aj.). Průmyslově aplikované technologie zpracování ovoce zároveň využívají některého z konzervačních principů, který prodlouží uchovatelnost výrobku a zajistí jeho zdravotní nezávadnost.

  • Czech name

    Skladování a zpracování ovoce

  • Czech description

    Hemibióza je přirozená schopnost stále živého, ale od mateřské rostliny odděleného plodu se bránit vnitřním a vnějším rozkladným procesům. Posklizňové nežádoucí změny v jakostních parametrech a ztráty čerstvého ovoce lze omezit chladírenským skladováním v optimální teplotě, vlhkosti a atmosféře vhodného složení. Čerstvé ovoce lze různými postupy zpracování převést do podoby řady nutričně a senzoricky odlišných produktů (kompotované, zmrazované a sušené ovoce, ovocné pomazánky či alkoholické a nealkoholické nápoje aj.). Průmyslově aplikované technologie zpracování ovoce zároveň využívají některého z konzervačních principů, který prodlouží uchovatelnost výrobku a zajistí jeho zdravotní nezávadnost.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Ovocné kultury

  • ISBN

    978-80-86726-86-1

  • Number of pages of the result

    42

  • Pages from-to

    196-237

  • Number of pages of the book

    239

  • Publisher name

    Profi Press s.r.o.

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter