Chocolate with an increased content of natural lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914842" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914842 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/86652079:_____/18:00497290 RIV/00027022:_____/18:N0000033
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
Original language description
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů obsahuje v 1 kilogramu minimálně 301 mg a maximálně 10 000 mg lignanů, s výhodou 301 až 2500 mg lignanů, které jsou přidané do čokolády ve formě etanolového extraktu ze smrkových suků na začátku technologické fáze konšování čokolády, při kterém dochází k odpaření etanolu z produktu. Konšování čokolády po přidání etanolového extraktu probíhá při teplotě minimálně 40 oC po dobu minimálně 10 minut za neustálého míchání.
Czech name
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
Czech description
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů obsahuje v 1 kilogramu minimálně 301 mg a maximálně 10 000 mg lignanů, s výhodou 301 až 2500 mg lignanů, které jsou přidané do čokolády ve formě etanolového extraktu ze smrkových suků na začátku technologické fáze konšování čokolády, při kterém dochází k odpaření etanolu z produktu. Konšování čokolády po přidání etanolového extraktu probíhá při teplotě minimálně 40 oC po dobu minimálně 10 minut za neustálého míchání.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
307453
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jul 25, 2018
Owner name
Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně, Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence