All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chocolate with an increased content of natural lignans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914842" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914842 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/86652079:_____/18:00497290 RIV/00027022:_____/18:N0000033

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů

  • Original language description

    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů obsahuje v 1 kilogramu minimálně 301 mg a maximálně 10 000 mg lignanů, s výhodou 301 až 2500 mg lignanů, které jsou přidané do čokolády ve formě etanolového extraktu ze smrkových suků na začátku technologické fáze konšování čokolády, při kterém dochází k odpaření etanolu z produktu. Konšování čokolády po přidání etanolového extraktu probíhá při teplotě minimálně 40 oC po dobu minimálně 10 minut za neustálého míchání.

  • Czech name

    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů

  • Czech description

    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů obsahuje v 1 kilogramu minimálně 301 mg a maximálně 10 000 mg lignanů, s výhodou 301 až 2500 mg lignanů, které jsou přidané do čokolády ve formě etanolového extraktu ze smrkových suků na začátku technologické fáze konšování čokolády, při kterém dochází k odpaření etanolu z produktu. Konšování čokolády po přidání etanolového extraktu probíhá při teplotě minimálně 40 oC po dobu minimálně 10 minut za neustálého míchání.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    307453

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Jul 25, 2018

  • Owner name

    Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně, Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence