Chocolate with increased content of natural lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F17%3A00469884" target="_blank" >RIV/86652079:_____/17:00469884 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/17:43910570 RIV/00027022:_____/17:00000692
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030250.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030250.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
Original language description
Doporučená denní dávka lignanů ve výživě člověka se pohybuje v rozmezí 10 až 30 mg 7-hydroxymatairesinolu (HMR). Přirozené koncentrace lignanů v čokoládě jsou zanedbatelné. Doplnění přírodních lignanů ve formě extraktu do různých potravin není v literatuře dosud prezentováno.Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů má výhody v tom, že lignany jako nezbytná složka ve výživě člověka, jsou přijímány v konzumentsky oblíbené formě hořké čokolády. Hořká chuť lignanů je zapracována do chuti čokolády a neovlivňuje výrazným způsobem senzorickou jakost výsledného produktu.n
Czech name
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů
Czech description
Doporučená denní dávka lignanů ve výživě člověka se pohybuje v rozmezí 10 až 30 mg 7-hydroxymatairesinolu (HMR). Přirozené koncentrace lignanů v čokoládě jsou zanedbatelné. Doplnění přírodních lignanů ve formě extraktu do různých potravin není v literatuře dosud prezentováno.Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů má výhody v tom, že lignany jako nezbytná složka ve výživě člověka, jsou přijímány v konzumentsky oblíbené formě hořké čokolády. Hořká chuť lignanů je zapracována do chuti čokolády a neovlivňuje výrazným způsobem senzorickou jakost výsledného produktu.n
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
30250
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v-
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence