All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chocolate with increased content of natural lignans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F17%3A00469884" target="_blank" >RIV/86652079:_____/17:00469884 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/17:43910570 RIV/00027022:_____/17:00000692

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030250.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030250.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů

  • Original language description

    Doporučená denní dávka lignanů ve výživě člověka se pohybuje v rozmezí 10 až 30 mg 7-hydroxymatairesinolu (HMR). Přirozené koncentrace lignanů v čokoládě jsou zanedbatelné. Doplnění přírodních lignanů ve formě extraktu do různých potravin není v literatuře dosud prezentováno.Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů má výhody v tom, že lignany jako nezbytná složka ve výživě člověka, jsou přijímány v konzumentsky oblíbené formě hořké čokolády. Hořká chuť lignanů je zapracována do chuti čokolády a neovlivňuje výrazným způsobem senzorickou jakost výsledného produktu.n

  • Czech name

    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů

  • Czech description

    Doporučená denní dávka lignanů ve výživě člověka se pohybuje v rozmezí 10 až 30 mg 7-hydroxymatairesinolu (HMR). Přirozené koncentrace lignanů v čokoládě jsou zanedbatelné. Doplnění přírodních lignanů ve formě extraktu do různých potravin není v literatuře dosud prezentováno.Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů má výhody v tom, že lignany jako nezbytná složka ve výživě člověka, jsou přijímány v konzumentsky oblíbené formě hořké čokolády. Hořká chuť lignanů je zapracována do chuti čokolády a neovlivňuje výrazným způsobem senzorickou jakost výsledného produktu.n

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    30250

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v-

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence