Development of detection systems for pathogenic bacteria of tomatoes, peppers and cucumbers by the molecular biological method Real Time PCR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F18%3A43914946" target="_blank" >RIV/62156489:43510/18:43914946 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj detekčních systémů patogenních bakterií rajčat, paprik a okurek molekulárně biologickou metodou Real Time PCR
Original language description
Cíle řešení projektu: Cíle projektu jsou v přímé vazbě na cíle programu ZETA: zapojení studentů a mladých výzkumných pracovníků do výzkumu s výsledky využitelnými v praxi a vyváženost výzkumníků žen a mužů v realizačním týmu. Vědecký cíl projektu - vývoj detekčních systémů, je ve vazbě na Národní priority orientovaného výzkumu, jelikož patogenní bakterie způsobují škody v zemědělské praxi. Vývojem spolehlivých detekčních systémů je možné potvrdit jejich výskyt v rozmnožovacím materiálu. Vyloučením takto infikovaného rozmnožovacího materiálu z dalšího systému množení, výroby a distribuce je možné zamezit ekonomickým i ekologickým škodám v zemědělské praxi. Současně, vyloučení výskytu patogenních bakterií v rozmnožovacím materiálu, zajistí posílení konkurenceschopnosti a zvýšení užitných vlastností produktu.
Czech name
Vývoj detekčních systémů patogenních bakterií rajčat, paprik a okurek molekulárně biologickou metodou Real Time PCR
Czech description
Cíle řešení projektu: Cíle projektu jsou v přímé vazbě na cíle programu ZETA: zapojení studentů a mladých výzkumných pracovníků do výzkumu s výsledky využitelnými v praxi a vyváženost výzkumníků žen a mužů v realizačním týmu. Vědecký cíl projektu - vývoj detekčních systémů, je ve vazbě na Národní priority orientovaného výzkumu, jelikož patogenní bakterie způsobují škody v zemědělské praxi. Vývojem spolehlivých detekčních systémů je možné potvrdit jejich výskyt v rozmnožovacím materiálu. Vyloučením takto infikovaného rozmnožovacího materiálu z dalšího systému množení, výroby a distribuce je možné zamezit ekonomickým i ekologickým škodám v zemědělské praxi. Současně, vyloučení výskytu patogenních bakterií v rozmnožovacím materiálu, zajistí posílení konkurenceschopnosti a zvýšení užitných vlastností produktu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TJ01000274" target="_blank" >TJ01000274: Development of detection systems of pathogenic bacteria of tomatoes, peppers and cucumbers using the molecular biology method Real Time PCR</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů