All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Balance evaluation of using ultrafiltration in the production of yoghurts, curds or acid cheeses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000089" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000089 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2018/170-171/veda_170_s.1-7.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2018/170-171/veda_170_s.1-7.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bilanční vyhodnocení využití ultrafiltrace při výrobě tvarohů, jogurtů, sýrů

  • Original language description

    Předložená studie vychází z řešení výzkumného projektu KUSmem QJ1510341 s názvem „Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi“ s finanční podporou MZe a jeho Národní agentury pro zemědělský výzkum, programu KUS - Komplexní udržitelné systémy. Projekt řešil v jednom ze tří dílčích cílů získání a využití tekutého koncentrátu syrovátkových bílkovin - retentátu z ultrafiltrace různých typů syrovátek, které jsou v Česku produkovány při výrobě tvarohů a sýrů. Užití těchto retentátů ke zvýšení efektivnosti výroby jogurtů, tvarohů bylo prověřeno laboratorními a provozními pokusy. Tento příspěvek má za cíl presentovat získaná, ověřená bilanční data zpracovaná do materiálových bilancí různých možností využití ultrafiltrace při výrobě jogurtů, tvarohů, nebo kyselých sýrů. To poskytuje možnost porovnat je s materiálovými bilancemi klasických způsobů jejich výroby a naznačit možné zefektivnění jejich výroby.

  • Czech name

    Bilanční vyhodnocení využití ultrafiltrace při výrobě tvarohů, jogurtů, sýrů

  • Czech description

    Předložená studie vychází z řešení výzkumného projektu KUSmem QJ1510341 s názvem „Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi“ s finanční podporou MZe a jeho Národní agentury pro zemědělský výzkum, programu KUS - Komplexní udržitelné systémy. Projekt řešil v jednom ze tří dílčích cílů získání a využití tekutého koncentrátu syrovátkových bílkovin - retentátu z ultrafiltrace různých typů syrovátek, které jsou v Česku produkovány při výrobě tvarohů a sýrů. Užití těchto retentátů ke zvýšení efektivnosti výroby jogurtů, tvarohů bylo prověřeno laboratorními a provozními pokusy. Tento příspěvek má za cíl presentovat získaná, ověřená bilanční data zpracovaná do materiálových bilancí různých možností využití ultrafiltrace při výrobě jogurtů, tvarohů, nebo kyselých sýrů. To poskytuje možnost porovnat je s materiálovými bilancemi klasických způsobů jejich výroby a naznačit možné zefektivnění jejich výroby.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    29

  • Issue of the periodical within the volume

    170

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    1-7

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database