All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of whey proteins and complete milk proteins concentrate aimed by the ultrafiltration of whey or milk to improve the yield of quarg and yoghurt production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000092" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000092 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.czemp.cz/" target="_blank" >http://www.czemp.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů

  • Original language description

    Byly získány poznatky z ultrafiltrace různých druhů syrovátky a odstředěného mléka. Ultrafiltrace byly optimalizovány za účelem dosažení co nejvyšší koncentrace bílkovin v retentátu, který byl použit k částečné nebo úplné náhradě mléka při laboratorní výrobě jogurtu, tvarohu nebo jogurtu řeckého typu. Výrobky lépe vázaly vodu ve srovnání s kontrolou a měly stejné senzorické vlastnosti. Výtěžnost tvarohu byla dobrá.

  • Czech name

    Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů

  • Czech description

    Byly získány poznatky z ultrafiltrace různých druhů syrovátky a odstředěného mléka. Ultrafiltrace byly optimalizovány za účelem dosažení co nejvyšší koncentrace bílkovin v retentátu, který byl použit k částečné nebo úplné náhradě mléka při laboratorní výrobě jogurtu, tvarohu nebo jogurtu řeckého typu. Výrobky lépe vázaly vodu ve srovnání s kontrolou a měly stejné senzorické vlastnosti. Výtěžnost tvarohu byla dobrá.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů