The use of whey proteins and complete milk proteins concentrate aimed by the ultrafiltration of whey or milk to improve the yield of quarg and yoghurt production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000092" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000092 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.czemp.cz/" target="_blank" >http://www.czemp.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů
Original language description
Byly získány poznatky z ultrafiltrace různých druhů syrovátky a odstředěného mléka. Ultrafiltrace byly optimalizovány za účelem dosažení co nejvyšší koncentrace bílkovin v retentátu, který byl použit k částečné nebo úplné náhradě mléka při laboratorní výrobě jogurtu, tvarohu nebo jogurtu řeckého typu. Výrobky lépe vázaly vodu ve srovnání s kontrolou a měly stejné senzorické vlastnosti. Výtěžnost tvarohu byla dobrá.
Czech name
Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů
Czech description
Byly získány poznatky z ultrafiltrace různých druhů syrovátky a odstředěného mléka. Ultrafiltrace byly optimalizovány za účelem dosažení co nejvyšší koncentrace bílkovin v retentátu, který byl použit k částečné nebo úplné náhradě mléka při laboratorní výrobě jogurtu, tvarohu nebo jogurtu řeckého typu. Výrobky lépe vázaly vodu ve srovnání s kontrolou a měly stejné senzorické vlastnosti. Výtěžnost tvarohu byla dobrá.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů