Response of plum fruit to the air and controlled storage conditions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F19%3A43916321" target="_blank" >RIV/62156489:43510/19:43916321 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Odezva plodů švestek na podmínky skladování na vzduchu a v řízené atmosféře
Original language description
Švestky s optimální době zralosti mají produkci etylenu u všech zkoušených odrůd v rozsahu od 0,5 do 1,0 ul/kg.h. Po sklizni při teplotě 20oC po dobu 7 dnů jsou plody vystaveny optimální podmínkám pro tvorbu etylenu. Za stejnou dobu etylen podporuje měknutí plodu. Rychlé zchlazení švestek na teplotu 0oC je možné dosáhnou v chladírenské komoře s chladícím výkonem 20kW. Podobné potlačení produkce etylenu je účinnější v řízené atmosféře .Po 10.,20., až 40.dnu skladování v obou chladírenských technologiích a přenesení plodu do teploty 20oC se vyvolá rychlá produkce etylenu, která je spojena s následným měknutí pletiva plodu.
Czech name
Odezva plodů švestek na podmínky skladování na vzduchu a v řízené atmosféře
Czech description
Švestky s optimální době zralosti mají produkci etylenu u všech zkoušených odrůd v rozsahu od 0,5 do 1,0 ul/kg.h. Po sklizni při teplotě 20oC po dobu 7 dnů jsou plody vystaveny optimální podmínkám pro tvorbu etylenu. Za stejnou dobu etylen podporuje měknutí plodu. Rychlé zchlazení švestek na teplotu 0oC je možné dosáhnou v chladírenské komoře s chladícím výkonem 20kW. Podobné potlačení produkce etylenu je účinnější v řízené atmosféře .Po 10.,20., až 40.dnu skladování v obou chladírenských technologiích a přenesení plodu do teploty 20oC se vyvolá rychlá produkce etylenu, která je spojena s následným měknutí pletiva plodu.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vinař-sadař
ISSN
1804-3054
e-ISSN
—
Volume of the periodical
Neuveden
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
66-68
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—