All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Response of plum fruit to the air and controlled storage conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F19%3A43916321" target="_blank" >RIV/62156489:43510/19:43916321 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Odezva plodů švestek na podmínky skladování na vzduchu a v řízené atmosféře

  • Original language description

    Švestky s optimální době zralosti mají produkci etylenu u všech zkoušených odrůd v rozsahu od 0,5 do 1,0 ul/kg.h. Po sklizni při teplotě 20oC po dobu 7 dnů jsou plody vystaveny optimální podmínkám pro tvorbu etylenu. Za stejnou dobu etylen podporuje měknutí plodu. Rychlé zchlazení švestek na teplotu 0oC je možné dosáhnou v chladírenské komoře s chladícím výkonem 20kW. Podobné potlačení produkce etylenu je účinnější v řízené atmosféře .Po 10.,20., až 40.dnu skladování v obou chladírenských technologiích a přenesení plodu do teploty 20oC se vyvolá rychlá produkce etylenu, která je spojena s následným měknutí pletiva plodu.

  • Czech name

    Odezva plodů švestek na podmínky skladování na vzduchu a v řízené atmosféře

  • Czech description

    Švestky s optimální době zralosti mají produkci etylenu u všech zkoušených odrůd v rozsahu od 0,5 do 1,0 ul/kg.h. Po sklizni při teplotě 20oC po dobu 7 dnů jsou plody vystaveny optimální podmínkám pro tvorbu etylenu. Za stejnou dobu etylen podporuje měknutí plodu. Rychlé zchlazení švestek na teplotu 0oC je možné dosáhnou v chladírenské komoře s chladícím výkonem 20kW. Podobné potlačení produkce etylenu je účinnější v řízené atmosféře .Po 10.,20., až 40.dnu skladování v obou chladírenských technologiích a přenesení plodu do teploty 20oC se vyvolá rychlá produkce etylenu, která je spojena s následným měknutí pletiva plodu.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    Neuveden

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    66-68

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database