All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The characteristics of cultivars of plum fruit ripening on a tree

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F19%3A43916322" target="_blank" >RIV/62156489:43510/19:43916322 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/vinar-sadar/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakteristika odrůd švestek dozrávajících na stromě

  • Original language description

    Fyziologický účinek etylenu je mnohostranný a to nejen na tvorbu barviv, spotřebu organických kyselin, ale i na měknutí plodu. Rozpoznání produkce etylenu na úrovni odrůd švestek podle doby růstu na plodonoši, z čehož se odvozuje ranost odrůdy, je klíčem pro posklizňovou uchovatelnost odrůdy. Kauzální vztah mezi produkcí etylenu, rychlostí měknutí plodu v posklizňovém období při teplotě 20oC za dobu 7 dnů ukazuje na uchovatelnost odrůdy. Hodnocení odrůd bylo provedeno u 13 hospodářsky významných odrůd.

  • Czech name

    Charakteristika odrůd švestek dozrávajících na stromě

  • Czech description

    Fyziologický účinek etylenu je mnohostranný a to nejen na tvorbu barviv, spotřebu organických kyselin, ale i na měknutí plodu. Rozpoznání produkce etylenu na úrovni odrůd švestek podle doby růstu na plodonoši, z čehož se odvozuje ranost odrůdy, je klíčem pro posklizňovou uchovatelnost odrůdy. Kauzální vztah mezi produkcí etylenu, rychlostí měknutí plodu v posklizňovém období při teplotě 20oC za dobu 7 dnů ukazuje na uchovatelnost odrůdy. Hodnocení odrůd bylo provedeno u 13 hospodářsky významných odrůd.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vinař-sadař

  • ISSN

    1804-3054

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    Neuveden

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    44-46

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database