All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Experimental batches 2019

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F19%3A43919342" target="_blank" >RIV/62156489:43510/19:43919342 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Experimentální šarže 2019

  • Original language description

    Vinařská praxe v současnosti využívá v drtivé většině případů řízenou fermentaci, jejíž částí je využití aktivních suchých kvasinek pro inokulaci moštů, které však poskytují spíše uniformní vína. Alternativou by mohlo být konsorcium vinařských mikroorganismů, složené z několika druhů kvasinek a bakterií. Toto konsorcium by mohlo nabídnout výhody, které nabízí spontánní fermentace, a zároveň by mohlo být aplikovatelné i v komerčních provozech. Právě výzkumem takového konsorcia se zabývá projekt Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie - TH02030280. K potřebám selekce a kultivace mikroorganismů a zároveň k ověření funkčnosti preparátu byly připravovány experimentální šarže vín v provozních podmínkách. Výstup Experimentální šarže 2019 popisuje přípravu a chemické a senzorické vlastnosti šarží v ročníku 2019.

  • Czech name

    Experimentální šarže 2019

  • Czech description

    Vinařská praxe v současnosti využívá v drtivé většině případů řízenou fermentaci, jejíž částí je využití aktivních suchých kvasinek pro inokulaci moštů, které však poskytují spíše uniformní vína. Alternativou by mohlo být konsorcium vinařských mikroorganismů, složené z několika druhů kvasinek a bakterií. Toto konsorcium by mohlo nabídnout výhody, které nabízí spontánní fermentace, a zároveň by mohlo být aplikovatelné i v komerčních provozech. Právě výzkumem takového konsorcia se zabývá projekt Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie - TH02030280. K potřebám selekce a kultivace mikroorganismů a zároveň k ověření funkčnosti preparátu byly připravovány experimentální šarže vín v provozních podmínkách. Výstup Experimentální šarže 2019 popisuje přípravu a chemické a senzorické vlastnosti šarží v ročníku 2019.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontaneous fermentation in wine production as a manageable technology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TH02030280-V10

  • Numerical identification

    -

  • Technical parameters

    Smlouva o licenčním či jiném využití výsledku dosud nebyla uzavřena. Kontaktní osoba pro jednání ze strany MENDELU je doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D., ÚVV ZF, Valtická 337, 69144 Lednice, tel. +420 519 367 252, email: mojmir.baron@mendelu.cz.

  • Economical parameters

    Ekonomickým přínosem je zvýšení obratu při prodeji vín, které jsou díky funkčnímu vzorku realizovány na Ústavu vinohradnictví a vinařství, který je příjemcem podpory projektu.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    62156489

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně; EPS biotechnology, s.r.o.; Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page