The control of transformation efficiency in Pea (Pisum sativum L.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A21100001" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:21100001 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kontrola účinnosti transformace u hrachu setého (Pisum sativum L.)
Original language description
Hrách je považován za obtížně transformovatelný a prvním krokem k získání transgenních rostlin je optimalizace postupu transformace. Účinnost transformačního postupu je vyhodnocována pomocí histochemického a molekulárně biologického testování přítomnostia exprese reportérového genu uidA (GUS). Pro porovnání je dále účinnost použitých plazmidů a kmenů Agrobacterium tumefaciens testována transformací listových disků tabáku. Z metod, které jsou u hrachu popsány jsme se zabývali metodou transgenoze embryonálních řezů pomocí A. tumefaciens. Základem byla metoda autorů Schroeder et al. (1993), modifikovaná pro suchá semena a naše laboratorní podmínky. Bylo dosaženo transientní exprese genu uidA v pletivech hrachu ihned po kokultivaci, avšak stabilní včlenění transgenu se v doposud analyzovaných rostlinách nepodařilo prokázat.
Czech name
Kontrola účinnosti transformace u hrachu setého (Pisum sativum L.)
Czech description
—
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—