All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F97%3A1_4_343" target="_blank" >RIV/62156489:_____/97:1_4_343 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Ethylene Production and Apricot Softening on the Tree and During storage in the Process of Maturation.

  • Original language description

    Optimalizace sklizňového termínu nových odrůd jablek Pro chladírenské skladování jádrového ovoce, zejména jablek, je třeba přesně znát období sklizně, na něž naváže rychlé zchlazení. Nové technologie skladování (ŘA, ULO, LECA) jsou na optimální zralostijablek bezprostředně vázány. Přesný sklizňový termín je odvozený z dynamiky etylenu a netěkavých látkových složek v období od před- klimakterického do postklimakterického období zrání na stromě. Pro čtyři odrůdy jablek (Florina, Produkta, Rezista, Ango ld) jsou uvedeny numerické hodnoty, které charakterizují odrůdy, datum sklizně založené na znalosti dynamických průběhů obou skupin zkoumaných kritérií. Navržená kriteria hodnocení mají dvojí charakter: první kriterium má význam pro posklizňovou fyziologii(dynamika etylenu), druhé kriterium (kombinace průběhu titračních kyselin, rozpustné sušiny a ztráty škrobu) lze přímo uplatnit v provozní praxi. Pro uvedené odrůdy nejsou známy jejich průběhy zrání v období před skladováním.

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996030" target="_blank" >EP0960996030: The increase of the stocked apples quality by the optimization of the stocking system.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1997

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník mezinárodní vědecké konference "Biologický a technický vývoj v zahradnictví"

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    ZF MZLU Lednice

  • Place of publication

    Lednice

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article