Heat resistance of Bacillus spp.spores
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F00%3A00000175" target="_blank" >RIV/62157124:16270/00:00000175 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Termorezistence spór Bacillus
Original language description
Cílem lpráce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů byla stanovena termorezistence spór v mléce v rozsahu teplot 95 - 135 C při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformic, jehož spory přežitly teplotu 135 C
Czech name
Termorezistence spór Bacillus
Czech description
—
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
XXX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
—
Number of pages of the result
2
Pages from-to
—
Number of pages of the book
—
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
UT code for WoS chapter
—