TERMOREZISTANCE OF BACILLUS SPORES
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000496" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000496 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
TERMOREZISTENCE SPÓR RODU BACILLUS
Original language description
Cílem práce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus, vyskytujících se v syrovém mléce, ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů rodu Bacillus byla stanovena termorezistence spórvmléce v rozsahu teplot 95 - 135 oC při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformis, jehož spóry přežily teplotu 135 oC. Redukce spór byla nejrychlejší u B.cereus ve srovnání s B.licheniformis a B.subtilis. Výsledky pouk azují na možnost přežívání některých spór r. Bacillus v mléce ošetřeném vysokými teplotami.
Czech name
TERMOREZISTENCE SPÓR RODU BACILLUS
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů a sdělení XXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7305-420-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
21
Publisher name
nezjištěn
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—