All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Qualitative parameters of heat treated milk in Czech

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000186" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000186 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62157124:16270/04:00000082

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jakostní parametry tepelně ošetřeného mléka české provenience

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,5189 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období. Ve vzorcích nebyly zjištěny reziduí inhibičních látek v množství vyšším než maximální reziduální limity. Mikrobiologickým požadavkům vyhlášky MZe č. 203/2003 Sb. nevyhověly 4 vzorky pasterovaného mléka z důvodu překročení stanoveného limitu pro koliformní bakterie (3vzorky) a psychrotrofní mikroorganismy (3 vzorky). Ve vzorcích pasterovaného mléka nebyla potvrzena přítomnost L. monocytogenes.

  • Czech name

    Jakostní parametry tepelně ošetřeného mléka české provenience

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,5189 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období. Ve vzorcích nebyly zjištěny reziduí inhibičních látek v množství vyšším než maximální reziduální limity. Mikrobiologickým požadavkům vyhlášky MZe č. 203/2003 Sb. nevyhověly 4 vzorky pasterovaného mléka z důvodu překročení stanoveného limitu pro koliformní bakterie (3vzorky) a psychrotrofní mikroorganismy (3 vzorky). Ve vzorcích pasterovaného mléka nebyla potvrzena přítomnost L. monocytogenes.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XXV Aktuálne otázky výroby a spracovania mlieka - bezpečné potraviny pre všetkých . Zborník prednášok a posterov

  • ISBN

    80-88985-99-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    193-196

  • Publisher name

    UVL Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské pleso

  • Event date

    May 27, 2004

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article