Application of instrumental methods in the evaluation of colour and texture of pork hams
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000159" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000159 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek
Original language description
Byly zjištěny vzájemné korelace mezi senzorickým a instrumentálním hodnocením barvy a textury u vepřových šunek. Hodnota a* negativně korelovala se senzorickým hodnocením barvy (P ≤ 0,01). Senzoricky hodnocená křehkost vzorku negativně korelovala se střižní silou (P ≤ 0,1). Důležitým chemickým faktorem ovlivňujícím tvrdost výrobku je obsah čistých svalových bílkovin.
Czech name
Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek
Czech description
Byly zjištěny vzájemné korelace mezi senzorickým a instrumentálním hodnocením barvy a textury u vepřových šunek. Hodnota a* negativně korelovala se senzorickým hodnocením barvy (P ≤ 0,01). Senzoricky hodnocená křehkost vzorku negativně korelovala se střižní silou (P ≤ 0,1). Důležitým chemickým faktorem ovlivňujícím tvrdost výrobku je obsah čistých svalových bílkovin.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
16
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
18-21
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—