Determination of dry matter content in pheasant muscle by FT-NIR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000923" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000923 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR
Original language description
Cílem práce bylo stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely pro prsní a stehenní svalovinu. Modely byly posouzeny na základě korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Bylyzjištěny hodnoty: R = 0,852 a SEC = 1,23 pro stehenní svalovinu a R = 0,844 a SEC = 0,53 pro prsní svalovinu. Vytvořené modely byly ověřeny křížovou validací. Studie ukázala, že FT-NIR je vhodnou technikou pro stanovení sušiny ve svalovině bažantů.
Czech name
Stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR
Czech description
Cílem práce bylo stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely pro prsní a stehenní svalovinu. Modely byly posouzeny na základě korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Bylyzjištěny hodnoty: R = 0,852 a SEC = 1,23 pro stehenní svalovinu a R = 0,844 a SEC = 0,53 pro prsní svalovinu. Vytvořené modely byly ověřeny křížovou validací. Studie ukázala, že FT-NIR je vhodnou technikou pro stanovení sušiny ve svalovině bažantů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník Hygiena alimentorum XXVII
ISBN
80-7148-055-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
376-379
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—