All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of dry matter content in pheasant muscle by FT-NIR

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000923" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000923 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR

  • Original language description

    Cílem práce bylo stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely pro prsní a stehenní svalovinu. Modely byly posouzeny na základě korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Bylyzjištěny hodnoty: R = 0,852 a SEC = 1,23 pro stehenní svalovinu a R = 0,844 a SEC = 0,53 pro prsní svalovinu. Vytvořené modely byly ověřeny křížovou validací. Studie ukázala, že FT-NIR je vhodnou technikou pro stanovení sušiny ve svalovině bažantů.

  • Czech name

    Stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí FT-NIR

  • Czech description

    Cílem práce bylo stanovení obsahu sušiny ve svalovině bažantů pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely pro prsní a stehenní svalovinu. Modely byly posouzeny na základě korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Bylyzjištěny hodnoty: R = 0,852 a SEC = 1,23 pro stehenní svalovinu a R = 0,844 a SEC = 0,53 pro prsní svalovinu. Vytvořené modely byly ověřeny křížovou validací. Studie ukázala, že FT-NIR je vhodnou technikou pro stanovení sušiny ve svalovině bažantů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník Hygiena alimentorum XXVII

  • ISBN

    80-7148-055-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    376-379

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article