Application of FT-NIR to the analysis of pasteurized goat's milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000926" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000926 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití FT-NIR v analýze pasterovaného kozího mléka
Original language description
Cílem studie bylo stanovení hlavních složek pasterovaného kozího mléka pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely, které byly posouzeny na základě hodnot korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Byla zjištěny hodnoty: R = 0,968 a SEC = 0,087 pro tuk, R = 0,984 a SEC = 0,008 pro laktózu,R = 0,985 a SEC = 0,025 pro bílkovinu, R = 0,966 a SEC = 0,113 pro sušinu, R = 0,897 a SEC = 0,073 pro tukuprostou sušinu a R = 0,989 a SEC = 0,102 pro titrační kyselost. Vytvoření modely byly ověřeny křížovou validací. FT-NIR představuje vhodnou techniku pro stanovení složek pasterovaného kozího mléka.
Czech name
Využití FT-NIR v analýze pasterovaného kozího mléka
Czech description
Cílem studie bylo stanovení hlavních složek pasterovaného kozího mléka pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely, které byly posouzeny na základě hodnot korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Byla zjištěny hodnoty: R = 0,968 a SEC = 0,087 pro tuk, R = 0,984 a SEC = 0,008 pro laktózu,R = 0,985 a SEC = 0,025 pro bílkovinu, R = 0,966 a SEC = 0,113 pro sušinu, R = 0,897 a SEC = 0,073 pro tukuprostou sušinu a R = 0,989 a SEC = 0,102 pro titrační kyselost. Vytvoření modely byly ověřeny křížovou validací. FT-NIR představuje vhodnou techniku pro stanovení složek pasterovaného kozího mléka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník Mléko a sýry 2006
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
124-127
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—