All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of FT-NIR to the analysis of pasteurized goat's milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000926" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000926 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití FT-NIR v analýze pasterovaného kozího mléka

  • Original language description

    Cílem studie bylo stanovení hlavních složek pasterovaného kozího mléka pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely, které byly posouzeny na základě hodnot korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Byla zjištěny hodnoty: R = 0,968 a SEC = 0,087 pro tuk, R = 0,984 a SEC = 0,008 pro laktózu,R = 0,985 a SEC = 0,025 pro bílkovinu, R = 0,966 a SEC = 0,113 pro sušinu, R = 0,897 a SEC = 0,073 pro tukuprostou sušinu a R = 0,989 a SEC = 0,102 pro titrační kyselost. Vytvoření modely byly ověřeny křížovou validací. FT-NIR představuje vhodnou techniku pro stanovení složek pasterovaného kozího mléka.

  • Czech name

    Využití FT-NIR v analýze pasterovaného kozího mléka

  • Czech description

    Cílem studie bylo stanovení hlavních složek pasterovaného kozího mléka pomocí NIR spektroskopie. Byly vytvořeny kalibrační modely, které byly posouzeny na základě hodnot korelačních koeficientů (R) a standardní chyby kalibrace (SEC). Byla zjištěny hodnoty: R = 0,968 a SEC = 0,087 pro tuk, R = 0,984 a SEC = 0,008 pro laktózu,R = 0,985 a SEC = 0,025 pro bílkovinu, R = 0,966 a SEC = 0,113 pro sušinu, R = 0,897 a SEC = 0,073 pro tukuprostou sušinu a R = 0,989 a SEC = 0,102 pro titrační kyselost. Vytvoření modely byly ověřeny křížovou validací. FT-NIR představuje vhodnou techniku pro stanovení složek pasterovaného kozího mléka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník Mléko a sýry 2006

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    124-127

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article