All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analysis of yogurts with NIR infrared spectroscopy.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00087150" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00087150 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití FT NIR spektrometru při hodnocení jakostních ukazatelů jogurtu.

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit možnost aplikace FT NIR spektroskopie ke kontrole složení a kvality jogurtů. Vzorky byly měřeny referenčními metodami a na FT NIR spektrometru v režimu reflektance ve spektrálním rozsahu vlnočtů 10 000 až 4000 cm-1 se 100 scanys časem snímání cca. 1,5 min. Spektra vzorků byla měřena třikrát a pro kalibraci bylo použito průměrné spektrum. byly zjištěny vysoké korelační koeficienty kalibrace pro sušinu (0,928) a tuk (0,961).

  • Czech name

    Využití FT NIR spektrometru při hodnocení jakostních ukazatelů jogurtu.

  • Czech description

    Cílem práce bylo posoudit možnost aplikace FT NIR spektroskopie ke kontrole složení a kvality jogurtů. Vzorky byly měřeny referenčními metodami a na FT NIR spektrometru v režimu reflektance ve spektrálním rozsahu vlnočtů 10 000 až 4000 cm-1 se 100 scanys časem snímání cca. 1,5 min. Spektra vzorků byla měřena třikrát a pro kalibraci bylo použito průměrné spektrum. byly zjištěny vysoké korelační koeficienty kalibrace pro sušinu (0,928) a tuk (0,961).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků

  • ISBN

    80-7157-771-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    35-36

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Jun 28, 2004

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article