Determination of physico-chemical characteristics in cheese by FT-NIR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000927" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000927 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR
Original language description
Cílem práce bylo stanovení vodní aktivity, pH a titrační kyselosti v tvarůžcích pomocí FT-NIR. Vzorky byly měřeny metodou reflektance. Vzorky byly proměřeny na přístroji FT-NIR ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4 000 cm-1 se 100 skeny. Kalibrace byly vytvořeny pomocí metody PLS (metoda nejmenších částečných čtverců).
Czech name
Stanovení fyzikálně-chemických parametrů ve tvarůžcích pomocí FT-NIR
Czech description
Cílem práce bylo stanovení vodní aktivity, pH a titrační kyselosti v tvarůžcích pomocí FT-NIR. Vzorky byly měřeny metodou reflektance. Vzorky byly proměřeny na přístroji FT-NIR ve spektrálním rozsahu 10 000 - 4 000 cm-1 se 100 skeny. Kalibrace byly vytvořeny pomocí metody PLS (metoda nejmenších částečných čtverců).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
80-7305-564-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
90-93
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—