All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of temperature on biogenic amines content in cheese maturing under grease during storage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000956" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000956 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv teploty na obsah biogenních aminů během skladování sýrů zrajících pod mazem

  • Original language description

    Cílem této studie je sledování obsahu biogenních aminů (BA) u sýrů zrajících pod mazem (Olomoucké tvarůžky). U 180 vzorků tvarůžků byl sledován vliv skladování po dobu 7 týdnů při dvou různých teplotách, 5 0C a 20 0C na profil hygienicky významných BA. Histamin, tyramin, putrescin a kadaverin byly hlavními BA, kdežto obsahy tryptaminu, sperminu a spermidinu byly nízké. 2-phenylethylamin nebyl prokázán. Celkově se obsah BA během skladování zvyšoval, a to v závislosti na teplotě. Znalost vlivu skladovánípři různých teplotách na tvorbu BA je důležitým faktorem k posouzení zdravotního rizika spojeného s konzumací těchto sýrů.

  • Czech name

    Vliv teploty na obsah biogenních aminů během skladování sýrů zrajících pod mazem

  • Czech description

    Cílem této studie je sledování obsahu biogenních aminů (BA) u sýrů zrajících pod mazem (Olomoucké tvarůžky). U 180 vzorků tvarůžků byl sledován vliv skladování po dobu 7 týdnů při dvou různých teplotách, 5 0C a 20 0C na profil hygienicky významných BA. Histamin, tyramin, putrescin a kadaverin byly hlavními BA, kdežto obsahy tryptaminu, sperminu a spermidinu byly nízké. 2-phenylethylamin nebyl prokázán. Celkově se obsah BA během skladování zvyšoval, a to v závislosti na teplotě. Znalost vlivu skladovánípři různých teplotách na tvorbu BA je důležitým faktorem k posouzení zdravotního rizika spojeného s konzumací těchto sýrů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník IV. Vedecká konferencia študentov a doktorandov s mezinarodnou účasťou na FBP

  • ISBN

    80-8069-691-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    95-96

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra, SR

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article