Influence of temperature on biogenic amines content in cheese maturing under grease during storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000956" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000956 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv teploty na obsah biogenních aminů během skladování sýrů zrajících pod mazem
Original language description
Cílem této studie je sledování obsahu biogenních aminů (BA) u sýrů zrajících pod mazem (Olomoucké tvarůžky). U 180 vzorků tvarůžků byl sledován vliv skladování po dobu 7 týdnů při dvou různých teplotách, 5 0C a 20 0C na profil hygienicky významných BA. Histamin, tyramin, putrescin a kadaverin byly hlavními BA, kdežto obsahy tryptaminu, sperminu a spermidinu byly nízké. 2-phenylethylamin nebyl prokázán. Celkově se obsah BA během skladování zvyšoval, a to v závislosti na teplotě. Znalost vlivu skladovánípři různých teplotách na tvorbu BA je důležitým faktorem k posouzení zdravotního rizika spojeného s konzumací těchto sýrů.
Czech name
Vliv teploty na obsah biogenních aminů během skladování sýrů zrajících pod mazem
Czech description
Cílem této studie je sledování obsahu biogenních aminů (BA) u sýrů zrajících pod mazem (Olomoucké tvarůžky). U 180 vzorků tvarůžků byl sledován vliv skladování po dobu 7 týdnů při dvou různých teplotách, 5 0C a 20 0C na profil hygienicky významných BA. Histamin, tyramin, putrescin a kadaverin byly hlavními BA, kdežto obsahy tryptaminu, sperminu a spermidinu byly nízké. 2-phenylethylamin nebyl prokázán. Celkově se obsah BA během skladování zvyšoval, a to v závislosti na teplotě. Znalost vlivu skladovánípři různých teplotách na tvorbu BA je důležitým faktorem k posouzení zdravotního rizika spojeného s konzumací těchto sýrů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník IV. Vedecká konferencia študentov a doktorandov s mezinarodnou účasťou na FBP
ISBN
80-8069-691-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
95-96
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra, SR
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—