All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Biogenic amines content in packaged pheasant muscle

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001307" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001307 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah biogenních aminů v balené bažantí svalovině

  • Original language description

    Po dobu 4 týdnů byla sledována tvorba biogenních aminů (BA) v prsní a stehenní svalovině bažantů při dvou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP) (25 % CO2 + 75 % N2 (A) a 25 % CO2 + 75 % O2 (B)). Putrescin (PUT) byl hlavní BA, který se tvořil uvzorků balených ve dvou atmosférách. Kadaverin (CAD) byl detekován v malých množstvích během celé doby skladování. Byly zjištěny významné hladiny (7,3 mg/kg) tyraminu (TYR) ve 4 týdnu skladování, ale pouze u stehenní svaloviny. Histamin (HIS) a tryptamin(TRY) byly stanoveny pouze ve stopových koncentracích, fenyletylamin nebyl vůbec detekován. Vzorky obsahovaly více sperminu (SPN) než spermidinu (SPD) a to u obou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP). S teplotou skladování, klesaly hladiny sperminu, kdežto obsah spermidinu zůstával stalý, takže poměr těchto dvou BA může sloužit jako indikátor čerstvosti masa bažantů. U vzorků uchovávaných v modifikované atmosféře ?B? byl obsah BA vyšší něž při balení v atmosféře ?A?.

  • Czech name

    Obsah biogenních aminů v balené bažantí svalovině

  • Czech description

    Po dobu 4 týdnů byla sledována tvorba biogenních aminů (BA) v prsní a stehenní svalovině bažantů při dvou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP) (25 % CO2 + 75 % N2 (A) a 25 % CO2 + 75 % O2 (B)). Putrescin (PUT) byl hlavní BA, který se tvořil uvzorků balených ve dvou atmosférách. Kadaverin (CAD) byl detekován v malých množstvích během celé doby skladování. Byly zjištěny významné hladiny (7,3 mg/kg) tyraminu (TYR) ve 4 týdnu skladování, ale pouze u stehenní svaloviny. Histamin (HIS) a tryptamin(TRY) byly stanoveny pouze ve stopových koncentracích, fenyletylamin nebyl vůbec detekován. Vzorky obsahovaly více sperminu (SPN) než spermidinu (SPD) a to u obou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP). S teplotou skladování, klesaly hladiny sperminu, kdežto obsah spermidinu zůstával stalý, takže poměr těchto dvou BA může sloužit jako indikátor čerstvosti masa bažantů. U vzorků uchovávaných v modifikované atmosféře ?B? byl obsah BA vyšší něž při balení v atmosféře ?A?.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    zborník Bezpečnosť a kvalita potravín

  • ISBN

    978-80-8069-860-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    357-361

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article