Biogenic amines content in packaged pheasant muscle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001307" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001307 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah biogenních aminů v balené bažantí svalovině
Original language description
Po dobu 4 týdnů byla sledována tvorba biogenních aminů (BA) v prsní a stehenní svalovině bažantů při dvou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP) (25 % CO2 + 75 % N2 (A) a 25 % CO2 + 75 % O2 (B)). Putrescin (PUT) byl hlavní BA, který se tvořil uvzorků balených ve dvou atmosférách. Kadaverin (CAD) byl detekován v malých množstvích během celé doby skladování. Byly zjištěny významné hladiny (7,3 mg/kg) tyraminu (TYR) ve 4 týdnu skladování, ale pouze u stehenní svaloviny. Histamin (HIS) a tryptamin(TRY) byly stanoveny pouze ve stopových koncentracích, fenyletylamin nebyl vůbec detekován. Vzorky obsahovaly více sperminu (SPN) než spermidinu (SPD) a to u obou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP). S teplotou skladování, klesaly hladiny sperminu, kdežto obsah spermidinu zůstával stalý, takže poměr těchto dvou BA může sloužit jako indikátor čerstvosti masa bažantů. U vzorků uchovávaných v modifikované atmosféře ?B? byl obsah BA vyšší něž při balení v atmosféře ?A?.
Czech name
Obsah biogenních aminů v balené bažantí svalovině
Czech description
Po dobu 4 týdnů byla sledována tvorba biogenních aminů (BA) v prsní a stehenní svalovině bažantů při dvou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP) (25 % CO2 + 75 % N2 (A) a 25 % CO2 + 75 % O2 (B)). Putrescin (PUT) byl hlavní BA, který se tvořil uvzorků balených ve dvou atmosférách. Kadaverin (CAD) byl detekován v malých množstvích během celé doby skladování. Byly zjištěny významné hladiny (7,3 mg/kg) tyraminu (TYR) ve 4 týdnu skladování, ale pouze u stehenní svaloviny. Histamin (HIS) a tryptamin(TRY) byly stanoveny pouze ve stopových koncentracích, fenyletylamin nebyl vůbec detekován. Vzorky obsahovaly více sperminu (SPN) než spermidinu (SPD) a to u obou způsobech balení v modifikované atmosféře (MAP). S teplotou skladování, klesaly hladiny sperminu, kdežto obsah spermidinu zůstával stalý, takže poměr těchto dvou BA může sloužit jako indikátor čerstvosti masa bažantů. U vzorků uchovávaných v modifikované atmosféře ?B? byl obsah BA vyšší něž při balení v atmosféře ?A?.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
zborník Bezpečnosť a kvalita potravín
ISBN
978-80-8069-860-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
357-361
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—