The comparison of microscopic methods by heated meat products with focus on soybean protein proof
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001397" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001397 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
slovinština
Original language name
Porovnanie mikroskopických metód u tepelne opracovaných mäsových výrobkov so zameraním na dôkaz sójovej bielkoviny
Original language description
Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mikroskopické metódy použiteľné na dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrokoch. Zvolili sme metódy histochemické a imunohistochemické. Na porovnanie boli tieto vzorky vyšetrené aj ELISA metódou. Nanami porovnávaných mikroskopických metódach sa javí ako citlivejšia metóda imunohistochemická oproti metódam histochemickým. Pričom výsledky sú zrovnateľné s bežne používanou metódou ELISA.
Czech name
Porovnání mikroskopických metod u tepelně opracovaných masných výrobků se zaměřením na důkaz sójové bílkoviny
Czech description
Cílem této studie bylo porovnat mikroskopické metody použitelné pro důkaz sójové bílkoviny u tepelně opracovaných masných výrobků. Zvolili jsme metody histochemické a imunohistochemické. Pro srovnání byli tyto vzorky vyšetřeny i metodou ELISA. Na námi srovnávaných mikroskopických metodách se jeví jako citlivější metoda imunohistochemická v porovnání s metodami histochemickými. Přičemž výsledky jsou srovnatelné s běžně používanou metodou ELISA.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Qualitative and quantitative diagnostics of particles of plant and animal origin in foodstuffs using histochemical or immunohistochemical methods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-024-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
123-126
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—