All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of soy protein in heated meat products with microscopy methods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001164" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001164 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027162:_____/07:#0000271

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    slovinština

  • Original language name

    Dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrobkoch mikroskopickými metódami

  • Original language description

    Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mikroskopické metódy použiteľné na dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrokoch. Zvolili sme metódy histochemické a imunohistochemické. Na porovnanie bolo ako referenčná metóda použité imunochemickévyšetrenie ELISA. Postup bol v prvom rade overený na modelových vzorkách s prímesou sójovej bielkoviny, vytvorených z rôznych komerčných sójových doplnkov používaných v potravinách ? sójový izolát od niekoľkých výrobcov, sójová múka odtučnená a textúrovaný sójový proteín. Na nami porovnávaných modelových vzorkách a mäsových výrobkoch sa javí ako citlivejšia metóda imunohistochemická oproti metódam histochemickým.

  • Czech name

    Důkaz sójové bílkoviny v tepelně opracovaných masných výrobcích mikroskopickými metodami

  • Czech description

    Cílem této studie bylo srovnat mikroskopické metody použitelné pro důkaz sójové bílkoviny v tepelně opracovaných masných výrobcích. Zvolili jsme metody histochemické a imunohistochemické. Pro porovnání bylo jako referenční metoda použito imunochemické vyšetření ELISA. Postup byl v první řadě ověřený na modelových vzorcích s příměsí sójové bílkoviny, vytvořených z různých komerčních sójových doplňků používaných v potravinách - sójový izolát od několika výrobců, sójová mouka odtučněná a texturovaný sójovýprotein. Na námi srovnávaných modelových vzorcích a masných výrobcích se jeví jako citlivější metoda imunohistochemická ve srovnání s metodami histochemickými.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Qualitative and quantitative diagnostics of particles of plant and animal origin in foodstuffs using histochemical or immunohistochemical methods.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-012-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    24-27

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article