Detection of soy protein in heated meat products with microscopy methods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001164" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001164 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027162:_____/07:#0000271
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
slovinština
Original language name
Dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrobkoch mikroskopickými metódami
Original language description
Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mikroskopické metódy použiteľné na dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrokoch. Zvolili sme metódy histochemické a imunohistochemické. Na porovnanie bolo ako referenčná metóda použité imunochemickévyšetrenie ELISA. Postup bol v prvom rade overený na modelových vzorkách s prímesou sójovej bielkoviny, vytvorených z rôznych komerčných sójových doplnkov používaných v potravinách ? sójový izolát od niekoľkých výrobcov, sójová múka odtučnená a textúrovaný sójový proteín. Na nami porovnávaných modelových vzorkách a mäsových výrobkoch sa javí ako citlivejšia metóda imunohistochemická oproti metódam histochemickým.
Czech name
Důkaz sójové bílkoviny v tepelně opracovaných masných výrobcích mikroskopickými metodami
Czech description
Cílem této studie bylo srovnat mikroskopické metody použitelné pro důkaz sójové bílkoviny v tepelně opracovaných masných výrobcích. Zvolili jsme metody histochemické a imunohistochemické. Pro porovnání bylo jako referenční metoda použito imunochemické vyšetření ELISA. Postup byl v první řadě ověřený na modelových vzorcích s příměsí sójové bílkoviny, vytvořených z různých komerčních sójových doplňků používaných v potravinách - sójový izolát od několika výrobců, sójová mouka odtučněná a texturovaný sójovýprotein. Na námi srovnávaných modelových vzorcích a masných výrobcích se jeví jako citlivější metoda imunohistochemická ve srovnání s metodami histochemickými.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Qualitative and quantitative diagnostics of particles of plant and animal origin in foodstuffs using histochemical or immunohistochemical methods.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-012-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
24-27
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—