All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Testing of the effect of caprylic acid in feed on performance and state of health of fattening chickens infected with campylobacter jejuni

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001401" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001401 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Testace vlivu kyseliny kaprylové v krmivu na užitkovost a zdravotní stav vykrmovaných kuřat infikovaných patogenem campylobacter jejuni

  • Original language description

    Výsledky experimentu ukazují na pozitivní vliv ošetření krmných směsí kyselinou kaprylovou v dávce 5 g/kg směsi. Tento pozitivní vliv se projevil zvýšenou růstovou intenzitou kuřat, kdy na konci výkrmu vykazovala kuřata nejvyšší porážkovou hmotnost při nižší (u BR1) nebo srovnatelné konverzi krmiva (u BR1 + BR2) za celý výkrmový proces a při nejnižším úhynu kuřat. Testovaný kmen Campylobacter jejuni subsp. jejuni sice vykazoval vysokou infekčnost (postupně se nákaza rozšířila i na negativní kontrolu), ale malou patogenitu, protože i u ifikovaných kuřat nevyvolal klinické příznaky onemocnění. Podávaná kyselina kaprylová sice nezabránila infekci, ale výrazně zbrzdila její rozvoj. Jednotný závěr lze však vyslovit až po realizaci dalších experimentů.

  • Czech name

    Testace vlivu kyseliny kaprylové v krmivu na užitkovost a zdravotní stav vykrmovaných kuřat infikovaných patogenem campylobacter jejuni

  • Czech description

    Výsledky experimentu ukazují na pozitivní vliv ošetření krmných směsí kyselinou kaprylovou v dávce 5 g/kg směsi. Tento pozitivní vliv se projevil zvýšenou růstovou intenzitou kuřat, kdy na konci výkrmu vykazovala kuřata nejvyšší porážkovou hmotnost při nižší (u BR1) nebo srovnatelné konverzi krmiva (u BR1 + BR2) za celý výkrmový proces a při nejnižším úhynu kuřat. Testovaný kmen Campylobacter jejuni subsp. jejuni sice vykazoval vysokou infekčnost (postupně se nákaza rozšířila i na negativní kontrolu), ale malou patogenitu, protože i u ifikovaných kuřat nevyvolal klinické příznaky onemocnění. Podávaná kyselina kaprylová sice nezabránila infekci, ale výrazně zbrzdila její rozvoj. Jednotný závěr lze však vyslovit až po realizaci dalších experimentů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3134" target="_blank" >QF3134: Fatty acids with antimicrobial activity as a nutraceutical alternative for in-feed antibiotics in farm animals nutrition</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník přednášek a posterů VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    129-133

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article